esmaspäev, 27. september 2010

19:47:09 ...

.. ehk täpselt nii palju aega kulutasin käesoleval aastal Tartu neliküritusel. Päris palju :)
Tegin ka väikse analüüsi, st võrdlesin erinevaid alasid ja aegu:
  • suusatamine - 6:40:55, koht 482 (neliküritusest osavõtjate hulgas)
  • jooksmine - 2:13:42, koht 400
  • ratas (maanteel) - 4:55:19, koht 430
  • ratas (metsas) - 5:57:13, koht 406
Kokku koht 466.
Kui vaadata kohti, siis suusatamine selgelt nõrgim ala. Ahjaa, tegelik järjestus ei panda kokku mitte aegade põhjal vaid mingi koefitsendi põhjal, mis arvestatakse välja vist kaotusest ala esimesele (ka sellele, kes neliküritusel ei osale). Aega põhjal oleksin olnud 467 (suhteliselt sama koht). Kusjuures aegade põhjal on vahe lähimate eesolijatega suhteliselt väike. Koefitsendi alusel kaks eelnevat olid lähedal, edasi juba suuremad vahed.

Kui vaadata käesoleval aastal 15 tunni piirile jõudnud sportlast, sai kokku 145 koha, siis ainus konkurentsivõimeline ala oli jooks :)
  • suustamine - ajaline kaotus 1:34:18
  • jooksmine - 0:16:58
  • ratas (maanteel) - 1:15:38
  • ratas (metsas) - 1:40:17
Päris suured vahed aga eks seda oli ju ka teada :). Isiklikult tundub siis suusatades kaotuse tasa tegemine kõige raskem olema. Aga loodame parimat :)


Ahjaa, laupäeval sai käidud Kõrvemaal nn lastesõidul ehk siis 18 km-i rattaga metsavahel. Eesmärk, milleks oli koht 10 hulgas, jäi saavutamata. Kohaks tuli 11. Rõõmu tegi ühe sõbra edestamine - kadus teine stardis eest ja korra poolel maal nägin aga kätte said alles umbes 1,4 km-i enne lõppu. PS! Möödusin tõusul, mis oli eriti edev, kuna tegemist on ehtsa kondiklibuga :)
Aega kulus 18 km-i läbimiseks 44:53 minutit, keskmine kiirus seega 24,06 km/h, keskmine pulss oli 189. Pulss kusjuures on kohe suht lakke viskunud ja sääl siis stabiilselt olnud. See ei ole esimene kord kui vaatan, et kusagil pulsiga 185 ja seal ümber on võimalik ka kuni 2 tundi liigelda. Kohe kummaline ja arusaamatu.

Sõidust endast - pluss poolele tuleb märkida, et mäed sai küll kõik väga mõnusalt ära võetud. Väga kerge oli üles saada (pole kaalul pikalt käinud, võibolla paar kilo vähenenud, kodused püksid vajasid küll eile rihma, muidu lihtsalt enam ei püsinud jalas), samas lõikudel kus tuli hooga edasi liikuda ehk laugetel oli nagu jalg kinni. Kohe mitte kuidagi ei saanud head kiirust kätte ja hoida. Ei teagi, milles asi. Sama probleemi märkasin ka Tartu maratonil, seega ei saa Kõrvemaa olukorda lükata selle süüks, et pärast TM-i ühtegi korda ratta selga ei istunud ja muud trenni ka ei teinud. Kiiresti liikumiseks sai siis katsetatatud erinevaid ülekandeid - küll ees suur, küll keskmine aga noh keeruline oli.

Ahjaa, võitja aeg oli seda korda müstiline - 38:24, mis teeb keskmiseks kiiruseks 28,13 km/h. Laste ja vanurite sõidust asi vist siiski kaugel :).


Järgnevaks siis tuleb paika panna edasine treening kava. Arvata on, et see saab sisaldama nädalas umbes kahte rattasõitu (pikemad otsad) ja korvpalli patsutamist korra/paar nädalas. Muude asjade nädalasse paigutamine sõltub juba läbirääkimistest kodus :).

Uued pedaalid tuleb ka vist osta. Stardis läks liigselt aega, et klipp kinni saada korralikult ja tihti on mure, et ei saa jalga piisavalt kähku kätte. Uued tuleb siis soetada, kuna olemasolevad ei ole enda teada reguleeritavad aga eks seda peab enne soetamist uurima.

5 kommentaari:

  1. suusas tunnikese kärbid vabalt, kui vähegi (ca 300 km) harjutada saad.

    VastaKustuta
  2. 300 km-i sai äkki seegi aasta läbitud :), tundi veel alla ei tulnud (umbes 2 minutit üleelmise aastaga aeg paranes). Ju tuleb rõhk panna treening tundidele, mitte distantsile ja kuluta rohkem aega tehnika ja tasakaalu harjutamisele.

    VastaKustuta
  3. 2010 a kilomeetreid suusaga 473, koos maratoniga :)
    lisaks 66 km-i 2009 aasta detsembrist :)

    VastaKustuta
  4. ah mine sa ka @ Rõõmu tegi & eriti edev

    VastaKustuta