esmaspäev, 30. aprill 2012

Püha Loomaaia 12. Rattaralli

Sissejuhatuseks olgu kohe öeldud, et kaks aastat tagasi sai ka sellele võistlusele mindud aga siis sai nii füüsiline jaks kui vaimne vastupanuvõime otsa poolel distantsil ja kolme ringi asemel tegin kaks. Lõpuprotokollist leidsin muidugi enda nime järelt ilusa aja :).

Seda korda oli siis eelkõige eesmärk lõpuni sõita. Samas oli plaan ja soov see distants läbida alla 3 tunni. Distantsi pikkuseks oli umbes 79,7 km-i, seega oli vaja arendada keskmiselt sellist 26,xx km/h kiirust.
Pole see number teab mis suur aga noh kuna sõidetud oli enne seda alla 200 km-i ja kõik lühikesed otsad, siis vähe ebakindel olin.
Ebakindlust lisas muidugi ka see, et nagu arvata oli kohtasin kogu 600 osalejaga võistlusel lisaks enda maastikurattale vast kolme või nelja maastikuratast veel. Need ülejäänud aga läksid osalema lühematel distantsidel - peale pika sõidu oli veel kahe ja ühe ringine võistlus / sõit.

Start antud, kohe tõmmati hoog üles. Alguses mõtlesin, et ei hakka kihutama, samas mõte, et pea 3 tundi üksi sõita, polnud üldse hea, seega sebisin ennast viimastele ratturitele järgi ja nii me saimegi vast sellise 10se pundi juba kokku. Mingit koostööd vedamise osas ei tehtud aga noh kunagi kiirus oli keskmiselt vast selline 34 km/h (kõikus seal 32 - 37 vahel), siis ma ei näinud ka mingit põhjust vedama minna.
Kõiki oli tore ja mõtlesin, et nii tuleb ju täitsa muhe aeg veel ja asjad. Kuid kusagil 15ndal kilomeetril kui oli üks pööre, asusin eessõitjal liiga sabas, too aga võttis hoo väga maha ning tulemuseks oli kontakt tema tagumise rattaga ja järgnevalt kontakt maaga.
Hüppasin kähku rattaselga tagasi ja hakkasin pundile järgi sebima aga no sellist pauerit küll ei olnud. Õnneks kaks tükki jäid pundist maha ning nemad sain ma ka kätte. Olgu vahemärkusena öeldud, et mingil põhjusel oli näha, et punt lagunes järgneva 3 km-i jooksul täiesti. Eks seda võis arvata, kui igaüks omaette sõitis.
Aga nende kahe inimesega lasime siis nii umbes 20-25 km-i koos kuni joogipunktis nad otsustasid juua - oli see siis teise ringi keskel umbes, ehk siis poolel maal või natukene enam. Küsisin veel mööda sõites, et egas nad kaua kavatse seal olla :).

Ise jätkasin sõitmist, mõned kilomeetrid sai sõidetud veel lühema sõidu grupiga koos ning siis sai käsi väristades pika sõidu peagrupp mööda lastud jne. Ehk siis ei midagi põnevat. Kaks "sõpra" jõudsin umbes 10 km-i pärast järgi, kuna mul endal oli selline sobiv tempo sees, siis ei hakanud jalga sirgu ka laskma, otsustasin, et vean ja siis ees ootava pöörde järel lükkan selja korraks sirgu. Mõte oli jube hea aga kui pöörde ära tegin, siis märkasin, et "sõbrad" olid juba pea 400 meetrit maha jäänud. Seega tuligi ikkagi edasi üksi sõita.

Lõpp oli juba päris raske, raske eelkõige sellepärast, et tagumik läks ikka väga kangeks kätte ära. Iga natukese ajapärast oli vaja püsti tõusta ja lasta tagumikul puhata. Kindlasti ei teinud asja lihtsamaks ka asjaolu, et viimane 12 km-i oli tuul vastu.

Kokkuvõttes näitas Polar distantsiks 79,8 km-i, aega kulus 2:53, keskmine kiirus 27,68 km/h, pulss 169/189 (harjukeskmine minu puhul).

Jalg ja käsi on kriipe ja kraape täis, põrutusest valusad (küll tulevad ilusad sinikad). Teisipäevase ümber Viljandi järve jooksu puhul tekitab enim probleeme hetkel põlv, mis korraliku obaduse sai. Aga vast saab ikka piisavalt jala liikuma ja saab tiiru ära teha. Eraldi küsimus on nüüd, kas minna ikka alla tunnist aega üritama või pigem veereda kergelt läbi. Võimalik, et lõplik otsus selle osas tuleb teha Viljandis vastavalt enesetundele. Tahaks ikka ühe kiirema sutsaka teha.

4 kommentaari:

  1. MNT võlud ja valud - tuules hää ja lihtne, aga ohtlik. Mina passin!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ta nii ole jah. Lugesin, et isegi Priit Ailt olla kukkunud.
      Mind selle kukkumise juures häirib tavaliselt see kui midagi katki läheb. Paar kriimu pole hullu.
      Seda korda jäid kõik asjad terveks, küll aga selgus hiljem, et esiratta ketaspiduri sadul oli põrutuse tulemusena vähe pidurile peale vajunud.
      Eks muidu olekski liiga lihtne olnud.

      Kustuta
  2. Soovitan Filjandis rahulik ots teha - vea mind 1:20 ajale :)

    Jööran

    VastaKustuta