reede, 11. mai 2012

Uued mänguasjad ja uued rõõmud :)

Ei mäletagi, millal see alguse sai aga üks hetk tekkis mõte, et väga oleks vaja maanteeratast. Alguses sai uuritud erinevaid kauplusi ja seal pakutavaid ning silme eest oli kirju. Hinnad ju ütleme nii 700st - mitme tuhandeni.
Raha aga nagu ikka ei ole ja kui ongi, siis kulutada ei soovi :)
Ja isegi kui oleks soov kulutada, siis millist ratast ikkagi osta - carbon raam, alumiinium raam, mis käiguvahetused jne-jne. Minu arvates on autot ka kergem osta (isegi kui oled mees ja vaatad midagi muud kui ainult värvi, mis naistele omane :)).

Lugedes siit ja sealt tekkis mõte, et aga ostaks hoopis kasutatud ratta. Saaks hea ratta odavama hinnaga või nii. Seadsin sammud vastavasse foorumisse ja jäin kuulutusi jälgima. Ütleme nii, et paar ratast tundusid ka täitsa mõnusad, kuid tundus, et inimesed ostavad rattaid nagu leiba - nii kui müügikuulutus üleval, keegi võtab ühendust ja ütleb, et võtan ära.

Õnneks seis päris nii lootusetu ka ei olnud ning lõpuks leidsin ka endale sobiva ratta. Käiguvahetuseks Shimano 105 süsteem, mis minusugusele harrastajale minimaalne, mis olla võiks. Raamiks carbon, mis ütleme nii on hea boonus, kuna algselt olin siiski rõhu pannud alu raamile. Aga siin tulebki kasutatud ja uue ratta vahe välja - uus aluraamiga ratas maksab sama palju kui sarnane kasutatud carbon raamiga (väga palju ümardades :)).

Kui pikk jutt kokku võtta, siis nüüd on kodus MNT ratas olemas. Sõitma pole sellega veel jõudnud ja enne tulevast teisipäeva ei jõua ka. Põhjus selles, et Sparta spordiselts pakub rulluisutamise treeninguid, mida viib läbi Eesti üks parimaid rulluisutajaid, Kert Keskpaik.

Eelmine aasta sai küll rullitatud aga eks siiani ole rohkem nagu ise õpitud. Alguses sain natukene näpunäiteid ühelt teiselt Eesti parimalt rulluisutajalt, Jarek Mäestult aga pärastine on puhtalt ise õppimine olnud. Nüüd siis tekkis selline võimalus, mida ei saanud jätta kasutamata.

Treeningud toimuvad esmaspäeviti ja nädala alguses oli esimene trenn. Oodatud on kõik, eelkõige aga need, kes sõita ei oska :). Tegemist on ABC koolitusega ja suurtel kiirustel trenne ei toimu. Ei saa välistada, et mõne trenni pärast hakatakse harjutama ka grupi sõitu, kuna kui ikka plaan mõnel võistlusel osaleda, siis hea oleks seda värki enne teada ja olla kogenud. Aga see puhas minu arvamus, mis meid seal ees oodata võib.

Isiklikus plaanis on muidugi täiendav põhjus veel, miks seal trennis käija - aasta alguses sai naisele kingitud rulluisud ja nagu paljude teiste asjadega nii ka selle alaga - pani aga uisud jalga ja hakkas sõitma. No ei ole ilus nii. Ehk siis kuigi ka tema käib samas trennis ja õpib, tuleb olla usinam ja tublim, et rajal suudaks teda ikka edestada :). Seda häbi ei jaksaks küll alla neelata kui Tartu rulluisumaratonil naine juba finišhis ootab veepudel käes :), kui mina alles saabun.

Muudest trennidest nõnna palju, et paar korda on joostud ja täna õhtul ka väike sörk plaanis. Natukene valu teinud säärelihased tunduvad, et on taastunud korralikult ja üldiselt olen pühapäevaseks võistluseks valmis. Esmane plaan on olla parem kui aasta eest, teine plaan joosta alla 1:50 ning ideaalne plaan saada aega alla 1:45 (viimase realiseerumist väga ei usu aga eks näis).

1 kommentaar:

  1. ei no jah. Ja siis räägib mulle, et turismireis Riiga on kallis. Novat ma ei osta iga aasta uut ratast eks :)
    Naine võiks sulle rullis ära teha küll. Oi, ma kohe tuleks seda pikka nägu vaatama :D

    VastaKustuta