laupäev, 8. veebruar 2014

4 tundi paaristõukeid

Algne plaan ammustest aegadest nägi ette plaani osaleda Tartu Maratoni avatud raja sõidul, võtta seda korraliku pingutusena ja läbida klassikas - kuigi vabas võib ka.
Aeg möödus ja oli selge, et Tartu Maratoni tavapärasel rajal sõitu ei toimu. Seega tegin plaani ümber - planeeritud 4 tunnine pingutus teha hoopis Tallinnas, Pirital. Kui algselt oli plaan lasta suusad korralikult ette valmistada, siis plaanide muutumise tulemusena otsustasin, et ei hakka raha kulutama rohkem kui ostsin ühe madalfloori määrde, et vähegi oleks rohkem libisemist või eeldusi selleks, kui tavapäraselt trennides.

Kuid kõigest sellest polnud veel piisavalt. Ilmaennustust vaadates sai selgeks, et tuleb vihmas või lörtsi sajus sõitma hakata, mis tekitas kohe küsimusi, kuidas pidamist määrida (kas kliister või hoopis lihtsalt karestatud suusk).
Ses mõttes on klassikasuusaga ikka jama palju, et kui libisemise asja saad korda siis mõtle pidamise peale ja siis leia veel õige tasakaal kahe asja vahel.
Igatahes panin tahke krundi, kliistri peale ja läksin Piritale. Rada oli päeva vanune, mida oli ka arvata (sulaga rada ei tehta, kui ta just väga lagunenud ei ole), lumi märg. Kaasas oli ka üks tuub pihustatavat pidamismääret. Sõitsin mõnisada meetrit velodroomist edasi, leidsin ühe lumepalli, mille taha panin oma joogivöö, vähe toppisin seda pihustatavat pidamist ka alla ja minek.
Algus oli täitsa mõnus, tempo oli umbes 15/16 minutit 3,5 km'se ringi kohta ja tunne mõnus. Mida edasi seda enam sai selgeks, et pidamine kaob ära.

5 ringi sõidetud, väike joogipaus, sai ka pidamist juurde lastud ja siis juhtus see, et oleks peaaegu pikali kukkunud :). Liiga palju sai noh. Kavas oli 5 ringi pärast jälle boksipeatus teha aga hiljem selgus, et ringide lugemine läks sassi ja tegin boksi peatuse kui 6 ringi oli sõidetud. Muud midagi aga määrde fiasko sai kordust :).

Aga tulles pealkirja juurde siis kuna pidamist polnud ei jäänud muud üle kui planeeritud 4 tundi paaristõukeid sõita. Noh täpsustuse mõttes tuleks lisada, et rajal on ju ka mõned tõusud ja laskumised, kus paaristõukeid ei teinud :) ning lisaks kulus nö boksipeatustele 11 minutit. Aga teada olevalt pikim paaristõuke trenn, mis senini tehtud. Loodetavasti on sellest kõigest Vaasal abi :)

Muus osas oli nädal rahulik - paar korda käisin suusatamas ja korra ka jooksmas.


Kuna on kindel, et Tartu Maraton Otepää-Elva distantsil ei toimu ning vaadates ilmaennustust kahtlen, kas see ka mujal Eesti pinnal, st Võrtsjärvel, toimuda saab, siis juba mõni aeg tagasi tekkis idee - teha ise maraton.
Ehk siis 16ndal Pirital 18 kunstlume ringi. Alustaks nagu maraton algab, kell 9. Planeeritult iga 3 ringi (10,5 km) järgi väike joogipaus. Distantsiks peaks tulema 63,5 km'i, aega läheb nii palju kui läheb aga no väga kaua ka ei viitsi tiirutada :).
Eks ta tüütuks läheb ja pea võib ringi käima hakata ning arvestades ilmaennustust, mis lubab +3'e järgmiseks pühapäevaks Tallinna, siis karta on, et rada kõikse parem olema ei saa (ka täna oli väga must) aga no parem kui Otepää-Elva vaheline :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar