kolmapäev, 15. september 2010

15 tundi?!?

Eeskuju on nakkav, selliselt võib julgelt avada oma esimese postituse siin.
Sai ka otsustatud teiste eeskujul hakata oma treeninguid ja toiminguid kirjalikult meeles pidama.

Selleks, et kõik ausalt ära rääkida tuleb alustada sellest, et eelkõige on nimetatud blogi avatud järgmist spordi aastat silmas pidades. Sellest ka blogi nimi 15 tundi.

Mis on 15 tundi?
15 tundi on nö unelmaeg Tartu nelikürituse nelja osavõistluse koond tulemina:
suusatamine - 5 tundi
jooks - 2 tundi
jalgratas (maanteel) - 4 tundi
jalgratas (metsas) - 4 tundi

Enne kui tänavuse aasta rattamaraton läbitud pole tuleb tõdeda, et suurim väljakutse on suusatamine. Nimelt tuleb sellel alal kärpida pea 1.30 praegusest ajast, mis tundub päris palju. Samas teades oma suusatamise oskamatust ja probleeme senisel kahel maratonil, siis usun, et see on võimalik.
Jooksu 2 tundi ei tundu midagi imelist. Jooksu jaoks jääb küll aasta alguses trenni aega väheks (on see mai üldse vastikult võistluste rohke) aga üldiselt olen ma suhteliselt kindel endas, et selle ala eesmärk on võibolla kõige tagasihoidlikum ja kergemini saavutatav (pealegi on mul loodetavasti võimalik järjekordselt tempomasin kasutada, tänud talle selle aasta eest. Loodetavasti suudan järgmisel aastal temaga ikka lõpuni vastu pidada).
Maanteel 4 tundi rattaga vändata ei tundu ka väga hull olema. Sel aastal (esimest korda sai käidud) oli eesmärgiks võetud 5 tunni piiri ületamine ja sellega sain ka kenasti hakkama. Nüüd olen kindlasti targem ja eks ka stardi koht parem. Kindel aga on see, et sellel sõidul võib ennast algselt ka kergelt punasesse tõmmata, selleks, et saada normaalne grupp, kus edasi saab juba lihtsam olema. Eks sellel alal sõltub lõpp tulemus muidugi ka paljuski ilmast, kui ikka tuul väga tugev, siis see häirib päris palju :). Aga kus mujal seda probleemi ei võiks esineda?
Metsas rattaga 4 tundi on aeg, mida lähen juba sel aatal üritama. Seega eks nädala pärast olen targem, kas 4 tundi metsas on reaalne või mitte. Pigem kaldun arvama, et on, kui vähegi jaksu, nii füüsilist kui vaimset.

Mis puudutab selle aasta rattasõitu, siis just käesoleval nädalal olen mingi haiguse vimma külge saand. Loodetavasti see ei oma väga suurt hävingut mu lõpp ajale.

Sissejuhatuseks ma arvan, et piisab küll.
Käesoleval aastal siis septembri lõpuga peaks selle aasta spordi aasta läbi saama ja oktoober läheb kergemalt hingates. Novembris hakkan juba vaikselt tegelema tõsisema ette valmistusega suusatamiseks aga eks seal saab oluline olema eelkõige detsember / jaanuar kui lumi maas (loodan :)), sest üldiselt ma ei kahtle, et jõudu poleks suusatades 5 tunni piiri mahtuda aga no suusavalitsemine ja ebakindlus suuskadel tahavad kõvasti parandamist.

5 kommentaari:

  1. jooks 2 tundi tähendab 5:07 tempos ühtlast astumist...:)

    VastaKustuta
  2. No kurat, suusamaratonil ma plaanisin sind võita sel aastal, aga ma arvan, et selleks piisab umbes 5.45 ajast :P

    VastaKustuta
  3. Sa kõige pealt suusata 5:45 ja siis vaatame edasi :)

    VastaKustuta
  4. mis te vaidlete :) ma kavatsen teid mõlemaid maratonis edestada...:D

    VastaKustuta
  5. ootan huviga sissekannet Tartu Rattamaratoni kohta :)

    VastaKustuta