laupäev, 24. september 2011

Kõrvemaal kihutamas

Täna sai käidud juba kolmandat korda sõitmas Kõrvemaa Rattamaratoni raames lühikest etappi. Tavapäraselt on tegemist olnud hooaja viimase võistlusega ja 18km-i on hea lühike ots kihutamiseks. Igatahes kui esimesel aastal õnnestus saada koht 10 hulgas, vist 7 või 8 ja kaotust võitjale polnud väga palju. Siis eelmisel aastal oli rajal juba näha teisigi võistlejaid, kes tulnud matkamise asemel kihutama ja võidu peale sõitma. Nii tuli eelmisel aastal jääda esikümnest välja, 11 koht.

Sel aastal mõtlesin, et üritaks ikka 10 hulka sõita. Läks õnneks :), koht täpselt 10nes.
Aeg aga oluliselt halvem kui aasta eest. Samas põhjuseks kindlasti enam kui kilomeetri jagu pikem rada + märjemad tingimused.
Kui võrrelda võitjaga, siis eelmisel aastal kaotasin võitjale 6:29, sel aastal 5:06. Samas eelmise aasta võitja ja ka teise koha omanik sel aastal ei osalenud. Küll aga eelmise aasta kolmas, kes sel aastal võitis. Kaotus eelmisel aastal talle oli 5:57. Seega natukene olen kiiremaks ikka läinud :)

Aga muidu sõidust rääkides, siis alguses oli jalg ikka jube kinni. Esimestest tõusudest sai hooga küll üle aga laugemal maal polnud õiget liikumist. Tervet sõitu võibki iseloomustada selliselt, et tõusudel tulid teised selg ees vastu, sirgetel ei suutnud piisavat kiirust näidata. Kusjuures 9s koht läkski paljuski selle nahka, et üks tüüp suutis tõusud kaasa sõita ja tegi tasasel kõvasti tööd ja kui raja keskel tundus juba, et olen tast lahti saanud siis enne viimast 2 km-i oli kusagil 2-3 km-i lauget ja kiiret rada ning seal ta läks ja jäigi ette.
Teagi, kas TRM alles jalas või milles värk.

Aga kokkuvõttes rahul, minimaalne eesmärk sai täidetud (ideaalis oleks soovinud 5 hulka saada aga täna polnud selleks võimu).

Ahjaa, kuigi laugel polnud teravust, siis tegelikult kui vaja oleks võinud sama hurraaga vist 40 km-i (põhisõidu) ka läbida. Enesetunne oli muidu hea.

Seda ka, et järgmisel aastal võiks Haanja100 ette võtta. Pole küll palju võistelnud aga ikkagi tundub, et need tavalised võistlused hakkavad vaikselt ära tüütama. Ekstreemsed asjad nagu seda on Haanja100 tekitavad järjest enam huvi.

1 kommentaar:

  1. Selgus, et neljandat korda sai lühikesel osaletud
    kaks eelmist korda lõppesid 11nda kohaga :)

    VastaKustuta