esmaspäev, 11. juuni 2012

Nädala teine pool

Eelmise nädala lõpp sai sportlikult mööda saadetud.
Mõni aeg tagasi oli mõttes reedel minna Rakvere ööjooksule aga teades, et stardis olles ei suuda rahulikult nagu nii distantsi läbida ja läheb kõmmutamiseks ja uue isikliku rekordi tegemiseks, siis tänu haiguse vimmale otsustasin siiski loobuda sellest ettevõtmisest.
Selle asemel oli reedel kavas lühike 46 min jooksu, millele järgnes 30 minutit jõuharjutusi. Jooks oli mõnevõrra raskem kui nädala alguses, pole haigust täielikult kehast välja saanud. Kokku õnnestus läbida 7,9 km-i, pulss oli 157/164.

Laupäeva alustasin varakult. Plaan oli teha pea 3 tunnine rattasõit aga peatselt pärast sõitu hakkas sadama ja jahe oli ning see viis motivatsiooni küllaltki alla. Tuul ka veel puhus ja noh üldse maa külmand, kärss kärnas tunne valitses.
Samas vaikselt veeredes hakkas eluvaim sisse tulema ja kusagil teise tunni keskel oli juba täitsa hea enesetunne. Algselt plaani võetud pikema ringi asendasin lühemaga, tänu eelnevalt toodud "hädadele", aga sel hetkel tundsin, et sai vale otsus vastu võetud.
Kahjuks suutsin kaks korda pausi asemel kella hoopis kinni lülitada, mistõttu kadus järg käest ära, kui pikalt ma siis olen juba sõitnud. Tunde järgi sai kodu tagasi vändatud ja tulemuseks oli 20 minutit vähem trenni kui plaaneeritud. No mis siis ikka, ega üle ka saa pingutada :).
Läbitud sai 58,3 km-i, pulss 142/154, aega kulus 2:28.

Lisaks hommikusele kulgemisele läksin õhtul ja tegin väikse rulluisu sõidu ka. Tuult tundus, et oli juurde tulnud ja vastutuult sõites oli küll tunne selline nagu sein oleks ees. Alla tuult oli muidugi mõnus sõita - tekkis juba tunne, et näe oskan sõita :).
Natuke alla tunni sai siis sõidetud ja kümmekond minutit harjutasin pidurdamist. Praegu on pidurdamine ikka veel kaootiline, see aga tekitab selgelt pingeid - võtan rahulikumalt ja ettevaatlikumalt. Samas võibolla see hea?
Enesetunne üldiselt oli nii ja naa, kergelt olid jalad ikka väsinud hommikusest väntamisest aga midagi väga hullu ka polnud.
Läbitud sai umbes 19,2 km-i, pulss 144/164, aega kulus 1:09.

Et nädalalõpp poolikuks ei jääks tegin pühapäeval tunnise jooksu otsa. 15 minutit rahulikumalt, siis natukene kiiremalt ja siis jälle 15 minutit rahulikult. Kiirema otsa alguses oli küll jube raske, kohe vaevaline oli. Aga kui pool 30 minutist läbitud, siis läksid jalad lahti ja enesetunne paremaks ning võis edasi lipata küll.
Kõrvalistest teguritest väärib märkimist ilm, mis tekitab parajat peavalu riietuse valikult. Nimelt temperatuur oli 15 kraadi ümber ning alguses välja minnes ka päike oli varjus. Seega selline jahedam ilmake. Samas päike, mis pilvede vahelt piiluma hakkas, oli väga terav ja seejärel hakkas otseloomulikult palav.
Ilm võiks 25 sooja kraadi peale ära keerata, siis pole vaja mõelda ja valida, mis selga toppida.
Numbriline kokkuvõte - 1:01, 10,4 km-i, 154/174.

Ahjaa, eelmisel nädalal õnnestus kätte saada rulluisutamiseks mõeldud spetsiaalne kombe. Ehk siis varustust on nüüd kõvasti, leiaks mehe ka sinna sisse, küll siis võiks tegusid teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar