pühapäev, 3. juuni 2012

Vaikne nädal

Ei meenugi lähemast minevikust sellist nädalat, kus terve nädal on möödunud ilma trennita. Selliseid mõne päevalisi auke on ikka tulnud, erinevatel põhjustel aga seda korda siis selline nädal, kus pole trenni teinud.
Põhjus väga lihtne - haigus.

Tartu rattaralli oli päris korralik põnts organismile ja sellest välja saamine on päris vaevaline olnud. Tänaseks tundub, et ainsaks jäänud probleemiks on valus kurk ja köha, muud mured nagu peavalu ja kinnine nina enam ei piina. Plaan on homme veel puhata ja siis teisipäev/kolmapäev hakata jälle liigutama ennast vaikselt.

Liikumiseks erinevad viisid planeeritud.
Nimelt sai ennast kirja pandud 22 juunil toimuvale Tori-Pärnu maratonile. Kuigi kavas on rahulikult distants läbida, siis eks natukene peab jooksma ka enne, vastasel juhul on liigutused organismile tundmatud lihtsalt.
8 päeva peale jooksumaratoni on kavas osaleda Pärnu rulluisu maratonil, tegemist on EMT rullituuri 3nda etapiga ning plaan näeb ette pika distantsi ehk 42 km-i läbimist. Enne tuleks ikka mõned korrad rullitama ka minna, muidu ei pea jalad lihtsalt vastu.

Sellised siis lähemad plaanid.


Vaatamata tõvele sai käidud reedel ka tervisekontrollis. Eks teatava reservatsiooniga tuleb tulemisse suhtuda aga üllatav oli ta siiski. Nimelt näitas test, et aeroobne tsoon asub vahemikus 171 - 176 ehk siis umbes 30 lööki kõrgemal kui ma siiani olen trenni teinud.
Sai otsustatud, et vahest päris selles vahemikus ei hakka trenni tegema aga võiks treeningvahemiku tõsta kusagile 160-170 kanti küll.
Peab natukene testima, kuidas selles vahemikus treenida on. Endale tundub natukene liiga kõrge see vahemik aga kui uurida erinevaid pulsitsoonide kalkulaatoreid, siis nood pakuvad ka välja, et kuni 165ni võiks julgelt trenni teha.
Testi läbiviija ütles, et ju mul lihtsalt on väiksem süda ja see peab rohkem tööd tegema.

Vo2Max tulem oli 45 aga siin oli testi läbiviijal mure, et võibolla masin ei töötanud korralikult - üks tüüp enne mind käis tegi testi ja temal näitas kindlasti valesti ja see tekitas natukene küsimusi. Aga isegi kui näitas õigesti, siis positiivne on asjaolu, et 1,5 aastat  tagasi tehtud testil oli sama number 33.
Mõte ongi, et läheks sügisel mingi hetk jälle Tallinnase testile (seda korda käisin Tartus). Paar korda aastas oleks ju hea lasta ennast testida :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar