laupäev, 23. märts 2013

Nädal 3

Kuna homme puhkepäev, siis võib nädala kokku võtta.

Kui jätta kõrvale kolmapäeva õhtune jooks, siis muus osas läks nädal nagu planeeritud. Lisaks jooksmisele jõudsin kahel korral ka jõusaali, kus rõhk on olnud reielihastel - mõtlen jalgratta sõidule ja pumpan sinna äksi sisse :)

Kokku sai jõusaalis käidud kahel korral (ideaalne oleks muidugi 3 aga no mis teha). Joostud sai nädalaga umbes täpselt 71 km-i, pole ka paha.
Lisaks tavapärastele rahulikele jooksudele sai kolmapäeval tehtud kaks korda 3 minutit anaeroobses tsoonis, neljapäeval tegin 8 km-i sisse viis korda 15 sekundit spurti ja täna tegin 3 korda 1 km kiirusega 4 min/km kohta.

Üldiselt on selle libadega päris keeruline kiiremaid lõike teha aga õnneks siit-sealt asfalt juba paistab ja saab oma kiiremad liigutused siis vastavalt sellele sättida. Lühikesed kiirendused neljapäeval aga väga ei õnnestunudki - kiirus oli liiga madal nende sutsakate kohta - ei teagi, kas libedusest tingitud või  lihtsalt polnud keha valmis trenniks.
Tänane trenn aga oli üllatavalt mõnus. Natukene need kiirendused alguses hirmutasid aga kui esimese kiirenduse ajal pidin kohe hoogu maha võtma, et ikka 4 min/km tempos olla, siis see rõõmustas. Pärast viimast kiirendust sai veel üle 5 km-i peale joostud rahulikult ja trenni lõpuks oli tunne nagu polekski mingeid kiirendusi teinud või midagi muud vähe raskemat.
Tundub, et taastumisega on kõik korras.

Järgmine nädal enam-vähem sama rütm kavas, mis sel nädalal. Küll muudan nädala lõpus pikemal jooksul kiirete lõiku hulka aga suurt muud pole kavas muuta. No ja lisaks siis järgmine pühapäev on kavas minne ja teha esimene rahulik tiir ka rattaga. Loodetavasti ei tule tuulist ilma ja päike paistab ja äkki kraadiklaas isegi üle nulli näitamas :)


Sellesse nädalasse jäi siis veel ka Vaasa Lopetile registreeminine - nüüd tuleb hakata otsima elamist ja transporti ja muid asju.
Samuti käisin teisipäeval kuulamas Jaak Maed, kes pajatas, miks tema arust Norrakad on suusaradadel paremad kui teised. Põnev kuulamine oli ja mõned asjad küll tuttavad aga oli ka uut infot. Üks mida tähelepanin oli see, et Norrakate treeningud on olulised intensiivsemad kui nt Eestlastel, samas nad ei unusta ära ka baasi.
Seda oli hea kuulata just sel põhjusel, et enda treeninguid olen ka selleks aastaks planeerinud just intensiivsematena, samas vaadates praegusi liikumisi, siis vägagi palju on ikkagi ka rahulikku liikumist. Nagu õpikust :)

2 kommentaari:

  1. ohsa, ohsa, jõudsid 15 minutiga jala ukse vahele saada Vasale? Tubli.

    VastaKustuta
  2. Tuleb tunnistada, et oma süü oli selles kella mitte tundmisel :) - nimelt kell 8 Rootsi aja järgi avati regamine, mitte meie aja järgi (meie aeg siis 9). Nii ma istusin tunnikese arvuti taga ja vajutad reload'i pidevalt :)

    Noh mingi hetk sain aru, et kell 9 avatakse aga ootasin, et vahest avavad varem.

    VastaKustuta