esmaspäev, 27. jaanuar 2014

Ostan rauda

Möödunud nädal läks sedasi, et sai tehtud trenni, pisut vähem kui planeeritud aga suures plaanis läks kõik planeeritult. Suusklema jõudsin kolmel korral, lisaks sai kolmel päeval ka joostud.

Nädala nö highlight oli laupäevane trenn, kus eesmärgiks oli läbida 50 km't, läheb siis aega kaua läheb.
Sellise pikema trenni üks suurimaid väljakutseid on leida rada, kus pea väga ringi käima ei hakka. Nimelt Sakus lubati head 1 km'ist rada, Pirital 1,5 km'ist rada. Õnneks tuli õigeaegselt infot, et Jüri terviserajal on 4,5 km'ne ring - isegi reklaamiti, et võib uue suusaga sõitma minna / tulla.
Reaalsus oli see, et rada oli tsipa lühem ja olud polnud ka nii kiita. Endal õnnestus küll püsti jääda aga päris mitmel korral jäid suusad korralikult kinni. Igatahes kui enne hooaja algust mul mulla suuski ei olnud, siis nüüd on nad olemas :) - pikki sooned, päris sügavad; lisaks paarist kohast kandid katki ja ka mõned risti sooned. Eks lihv võiks midagi aidata aga mulle tundub, et targem on osta uued suusad (pakkumistele avatud). Treenimiseks sobivad need suusad küll aga võistlustele minnes tunduks uhkete määrete ja pulbrite kasutamine raiskamisena.
Kui esimesed 40 km'i olid enam-vähem ok, 35 kilomeetrit tuli kergelt, järgmised 5 juba natukene raskemalt, siis viimased 10 oli paras kannatamine - suusk ei libisenud ja jõudu polnud jne (kärss kärnas, maa külmand värk).
Aga noh kui sul on eesmärgiks kuu pärast 90 km'i võistlusel osaleda, siis tuleb lihtsalt kannatada, et võistlusel vähegi lihtsam oleks. Hea mugav oleks teha tunnike trenni ehk 15 km'i aga sellest pole kahjuks mingit abi sellise pika sõidu läbimisel.

Eile ehk pühapäeval käisin Pirital sõitmas, jõudsin sinna päris õhtul ja seega oli kunstlume rada päris pehme ja pudrune. Aga õnneks on rada juba 3 km'i pikkuseks venitatud ja ikka teine asi on sõita rajal, mis ei laineta :).
Eks eelmise päeva sõit oli alles organismis aga kannatas sõita küll. Üks aukudega suuskadel sõitja kihutas ka mööda, laskumisel siis - küll libises hästi :)


Tulles pealkirja juurde, lõpuks, siis käisin eelmisel nädalal verd andmas, et saada ülevaade, mis organismuses toimub. Kõik ilusti korras, mida oligi vaja tõestada. Ainus mure on jätkuvalt hemoglobiiniga, mis pole ju kõikse hullem tavainimesele - 142 ühikut millegi kohta - aga kui mõelda sportimise peale siis võiks see number kümne pügala võrra ju kõrgem olla. Natuke rohkem hapniku lihastes aitaks kindlasti kergemalt spordirajal edasi saada.
Eks tuleb asuda rauda õgima, mis siin muud ikka.


Käesoleva nädala plaan on ka paika pandud - ühel päeval jooksma, 4'l päeval suusatama, korra korvpalli mängima. Sel nädalal kavas ka esimest korda klassikasuusad välja otsida ja nendega isegi rajale minna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar