esmaspäev, 5. jaanuar 2015

2015 aasta ettevõtmised (osa neist)

Vana aasta ära saadetud, uus aasta käimas. Seega aeg visata pilk peale asjadele, mis spordivallas 2015 aastal plaanis ära teha.
Siin on esimese poolaasta plaanid:

Jaanuar - rahulik trenni tegemise kuu. Treeningplaan olemas ja näha on, et ees olevad trennid väga lihtsad ei saa olema aga küll ma need ära teen.

Veebruar - rahulik trenni tegemise kuu (plaan küll hetkel veel puudub aga kui jaanuar saab üle elatud, küll siis veebruar saab ka üle elatud :)) ja lisaks mõned võistlused.

Esimene võistlus 9 veebruar ja võistluseks on Tõusujooksusarja esimene etapp - Radisson Blu Sky hotellis, 26 korrust rõõmu.

Teine võistlus saab olema Tartu Maraton - 63 km'i suuskadel (kui lund ikka on :)).
Kuna enne võistlust pole plaanis suuski alla panna ning eesmärk on distants läbida, siis väga sellelt võistluselt midagi ei oota. Küll on peas keerlemas üks mõte, mis teeks võistlemise huvitavaks - plaan on minna sõitma uisusuusaga. Eks ma lasen sel mõttel veel vähe peas keerelda aga see detailike lisaks võistlusele kindlasti vürtsi :). Pealegi on kavas "saata" üht sõpra, mis tähendab sõitmist kusagil viimases otsas, kus rada olematu, kindlasti palju rajal pikutajaid. Uisu suusk annaks võimaluse paremaks manööverdamiseks ning segavat plöga ehk pidamismääret suusakeskel ka poleks :). Kõlab nagu plaan :).

Märts - 2. märtsil ootab ees Tõusujooksusarja teine etapp, seda korda hotellis Olümpia, rõõmu on samad 26 korrust.
Rohkem võistlusi tol kuul plaanis polegi. Seega saab jälle rahulikult trenni teha :)

Aprill - Väljas kisub juba soojemaks ja nii hakkab ka võistlusi järjest enam tekkima. Nüüd pole küsimuseks, kas võistelda vaid, kus ja millal.
5. aprill toimub Teletornis Tõusujooksusarja kolmas etapp. Sinna peab kohe minema :)
19. aprill on plaan panna jalg joonele Pärnumaal - Luitejooksul 8,3 km'i natukene raskemal rajal.
Arvatavasti panen jala joonele ka 26 aprill Kõrvemaal. Distantsiks siis 16 km'i. Eks sellel jooksul osalemine sõltub paljuski treeningplaanist aga ma arvan, et sellises pikkuses võistlus võiks sobida sellesse aega.

Mai - esimese poolaasta aga võibolla terve aasta kõikse olulisem kuu üldse.
16. mai võtan ette selle aasta esimese maratoni. Seda korda Hiinas. 42 kilomeetrit niiskes ja umbes 30 kraadises kuumuses, kindlasti ei kujuta ma täna veel ette, millesse olen ennast seganud :).

Aga sellest üritusest tähtsam on mainida, et head Eesti inimesed on loonud veebilehekülje, kuhu saavad minu ja sinusugused lihtsad inimesed panna üles projekte / ideid, mida nad soovivad sportlikus vallas ellu viia. Täpsem info asub siin: http://stardipaik.ee/projektid/

Mul on oma Hiina maratoniga olla au esimese kolme projekti seas, kes said avalikkusele kättesaadavaks tehtud, seega kui keegi tunneb soovi ja vajadust toetada minu tegemisi, siis tänan juba ette.
Samas leiab sealt lehelt täna ja homme teisigi projekte, kus lahkete inimeste abi on oodatud. Räägitakse ju ikka, et üks või teine sportlane ei saa tulemust teha, kuna raha ei ole. See on see koht, kus on võimalik aidata sportlastel oma tegevusega jätkata (kes teab, kui aasta eest olnuks see leht olemas, võibolla Nurmsalu veel hüppaks suuskadega tornist alla).

Kas ma mai kuus veel mõnel võistlusel jala joonele panen või mitte, seda ei oskagi täna öelda. Võibolla enne Hiinat osalen Ümber Viljandi järve jooksul, kuid eks seda vaatab juba aprilli keskel. Sõltub, milline on tervislik olukord ja vorm jne.

Juuni - Üks kindel plaan on - osaleda selle aasta teisel maratonil ehk Pärnus Võidupüha maratonil. Suuri eesmärke selleks võistluseks ei panne, arvatavasti on Hiina jooks alles jalas ja organismuses, kuid küll ma selle ära läbin :)

Väga tahaksin minna jooksma 5-7 juunil toimuvale Otepää jooksutuurile - kolme päevaga joostakse kokku maraton maalilises Eesti looduses. Mida sa veel tahta oskad :).

Rohkem võistlusi sellesse kuusse ei oskagi planeerida. Eks peab taastuma ja puhkama. Aasta teine pool toob veel huvitavaid võistlusi ning nendeks peab valmis olema.


Teise poolaasta plaanid panen kirja tulevikus, kui on juba selge, mis saanud ja saama hakkab. Suuremad plaanid on sellised - juulis Vooremäe 1000+, oktoobris Tartu linnamaraton ja Saaremaa kolmepäeva jooks. Kindlasti mahub nendesse kuudesse veel muidki võistlusi - nt Kahe Silla jooks, Ümber ülemiste järvejooks, SEB maratoni poolamaraton jne. Aasta lõpu poole on huvitavaid üritusi toimumas nii põhja-eestis kui ka lõunas ning isegi Pärnus :).

Praeguseks kõik - minge toetage Eesti sporti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar