esmaspäev, 12. jaanuar 2015

Nädal läind

Järjekordne treeningnädal möödas.
Viimased nädalad on kostitanud väga erinevate tingimustega - vihm, tuul, lumi jne. Põhimõttelist tundub, et ainult leitsakut pole praegu olnud, muud ilmastikunähtused suuremal või vähemal määral ära nähtud.

Möödunud treeningnädal oli lisaks muutlikule ilmale ka treeningute osas väljakutsuv.
Teisipäeval oli kavas 9 km'i rahulikku jooksus, mõned harjutused ja siis veel 2 km'i lõdvestuseks. Ei midagi ebaharilikku.
Kolmapäev aga viis halli, kus pärast soojendust ja jooksuharjutuste tegemist tuli ette võtta kolm korda seeria - 200+300+400 meetrit üle 200 meetrise sörgi. Hetkel tempod väga kõrged ei ole, vähemalt ma ise tunnen, et suudaks kõrgemaid temposid kannatada, samas kuna kõike need jooksud tulevad üksteise otsa ja puhke hetke kui sellist väga ei ole, siis lõpuks väsimus kuhjub ning viimasel 400 meetril annab juba endast tunda.
Õhtul olid jalad ikka päris väsinud.

Neljapäeva kohta midagi erilist rääkida pole nagu ka reede kohta - tavapärased trennid.

Laupäev nägi pärast soojendust ja harjutusi ette kõikse pealt 6 km'i tempo jookus, siis 600 meetrit sörki ja sellele järgnevalt 4 km'i tempot peale. Teise lõigu keskmine tempo pidanuks teoorias olema 5 sek/km peale kiirem, kui esimese lõigu tempo.
No päris nii ei õnnestunud, vahe oli vaid 3 sekundit, samas mõlema lõigu keskmine kiirus oli umbes 10 sek/km kohta kiirem, kui algselt sai planeeritud. Tempode keskmine pulss umbes 85% maksimumist, seega nagu varu on.

Pühapäev oli pika jooksu päev (nii nagu ikka). Sel nädalal siis 20 km'i värskelt sadanud lumel. Jooksu lõpu poole tuul tõusis ja lumesadu tihenes aga egas ta muud mõju omanud kui lihtsalt näol oli ebameeldiv, kui midagi pääle lendas.


Kokku sai maha joostud umbes 80 km'i, jooksuharjutusi sai ka umbes 45 minuti jagu tehtud, lisaks veel vähe jõuharjutusi ja nii tuligi kokku 9 tundi treeninguid. Umbes 90% treeningutest siis aeroobsestsoonis. Ülejäänud 10% läks sinna kõrgematele tsoonidele.


Uus nädal toob kaasa Eestist ää käimise ning sellest tulenevalt arvatavasti ka mõned muudatused treeningplaanides, kuid eks üritab võimalikult palju ikka ära teha.




Ärge unustage Eesti sporti toetamast: http://www.stardipaik.ee/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar