kolmapäev, 16. november 2011

Mänguasi

Täna sain kätte ammu oodatud ja igatsetud mänguasja - Polar RS800CX pulsikella.
Pidevalt olen seda pidanud kalliks ja pole olnud kopikaid, et seda osta. Mõni aeg tagasi sai selle ostmine rohkem eesmärgiks võetud ja siis avanesid mu silmad ka ebay osas ja voila, sealt ma ta endale leidsingi. Täiesti mõistlik hind ja kõik lisad, peale GPS-i ja jooksuanduri kaasas, st ka rattaandurid kaasas.
Jooksuandurit võibolla ka ei osta, st pole selle vajalikkust veel enda jaoks lahti mõtestanud. GPS-i osas aga otsisingi pigem mudeleid, mis seda ei sisalda, kuna enamus olid vanema GPS-i versiooniga aga mul soov uuem osta.

Kella sain kätte täna, hetk enne trenni aga piisav hetk enne, nii et sai natukene asjaga tutvust tehtud ja trennis juba ka kasutatud :). Laupäeval kui kavas immikas, selleks ajaks peaks GPS-i anduri muretsema.

Loomulikult ei ole veel suutnud selgeks saada, mida kõike ja kuidas kellaga teha aga egas siin muud kui tuleb rahulikult testida ja katsetada :)

10 kommentaari:

  1. ise pole endale selgeks teinud selle asja puhul eriti GPS seadme vajalikkust aga jooksuandur on asi, millest mingi hinna eest ei loobuks :D
    aga noh, ma tegelen ka spetsiaalselt jooksuga, mitte teiste aladega, nii et... :D:P

    VastaKustuta
  2. Aga räägi, mis infot sa sellest jooksuandruist saad ja kuidas seda kasutad?

    VastaKustuta
  3. Käib tossu külge ja mõõdab distantsi ning sammu tihedust.
    Teoorias olen ma arusaanud, et tänu sammu tiheduse mõõtmisele on võimalik oma jooksmise tehnikat muuta / parandada / täiendada.
    Praktika jaoks pole suutnud seda veel lahti seletada.

    PS! GPS mõõdab samuti distantsi aga siseruumis ei saa sellega hakkama või halbades tingimustes (sügavas metsas jne) ehk siis sellisesse oludesse sobib jooksuandur paremini.

    Samas kui tegeleda ka teiste aladega ja soovida teada läbitud distantsi, sh kiirust, siis on GPS vajalik.

    VastaKustuta
  4. Kui teiste aladega tegeleda, siis on GPS hea. Aga jah, see on tunduvalt ebatäpsem, kui jooksuandur, kui see on ilusti ära kalibreeritud. GPS jätab tihtipeale veidike vahele - metsa vahel, majade läheduses. mõned kurvid "lõikab" ära lühemaks. Alguses mõõtma hakkamine (sateliitide otsimine) kipub aeglane olema - külmaga tahaks ju kohe jooksma hakata! :P. Jooksuandur näitab sammusagedust ja reageerib kiiruse muutustele kiiremnalt. Jooksukiirendusi ma isegi ei üritaks teha GPS-ga. Kasutades GPS koos jooksuanduriga, oleks tulemused kõige ideaalsemad - näed sammusagedust (soovitavalt 90kandis e. 180sammu minutis), kiirust ja GPS-i järgi saad hiljem kaarti uurida :D
    Sammusagedus... lühemad tihedamad sammud s.t. põrutus jalale, liigestele, kõõlustele on väiksem. väheneb näiteks põlvevigastuste oht. kuna vähem jõudu kulutad igale sammule, mis ei sarnane enam hüpetele, siis ka energiakulutus on väiksem ja suudad joosta pikemalt ja kiiremalt. tihedam samm ja lühem - enam ei maanduta kannale vaid täistallele või päkale. saab hakata kandma kergemaid tosse, samm muutub stabiilsemaks eriti tulevate libedatega jäisel/lumisel rajal.
    aga noh, mis nüüd mina - eks igaühel on oma optimaalne samm, mis tuleb ise leida ja katsetada.
    muide, sammusegduse saab kõrgemaks tõsta suhteliselt kiiresti. eriti kui selline kell ja vahendid olemas on :D

    VastaKustuta
  5. Hmm,

    tundub, et enne kevadet tuleb jälle poodi külastada :)

    VastaKustuta
  6. ega see ole kohustlik ja saab ilma ka hakkama :D
    nüüd tunnen end, süüdi, et panin raha kulutama :D ja kui pärast veel pettumus ka oleks..... :D

    VastaKustuta
  7. Hea, kui on kedagi süüdistada :)
    See on nagu suuskade määrimisega - kunagi ei tohi ise määrida, võistluseks siis, keda sa pärast süüdistad kui halvasti läheb? :))

    VastaKustuta
  8. mis hinnaga antud kella e-bayst kätte said`?

    VastaKustuta
  9. Koos transpordiga 222 naela ehk siis umbes 260 EUR-i.
    Lisaks siis ostsin GPS-i anduri (G5) 100 EUR-i eest.

    VastaKustuta