kolmapäev, 25. jaanuar 2012

Sulistamas

Pärast esmaspäevast kivipalli ootas eile ees jälle sulistamine ehk ujumine. Ma seda kõike ujumiseks ei malda nimetada, seega sulistamine sobib.

Läksin basseini mõtlesin, et noh teen nii nagu eelmine kord sai tehtud. Aga vot kohe ei teinud midagi. Mingi bloki viskas ette. Siis aga kops õhku täis, korda paar basseini põhja istuma ja üles tagasi ja nüüd võis juba teha seda, millega eelmisel nädalal hakkama sain ehk liuelda vees ja jalgadega hoogu teha. Samas terve tunni jooksul tundsin, et liialt rabistan ja polnud sellist kergust.
Eesmärk eile oli saada kätte parem jalgade töö ja hingamine. Treeneriga rääkisin ka sügavamast otsast, ta ütles, et pole mõtet praegu minna sinna, et on näha, kuidas mul mingi pinge sees, et seda hõljumise asja proovib teinekord.

Aga selle hingamisega on jah selline jama, et kui lapsena pidi pidevalt harjuma, et hingaks nina kaudu, mitte suu kaudu (lapsest saadik probleem, et suu tölaki-mölaki lahti ja sai läbi selle hingatud), siis nüüd tuleb ümber harjuda ja just suu kaudu hingata - vähemalt sissetuleb õhku suu kaudu ahmida. Keeruline :)
Teoorias muidugi lihtne aga vot praktikas pole üldsegi mitte. Treener pakkuski välja, et võiksin osta klambri ninale, mis takistab nina kaudu õhu vahetust, et see läbi sundida suud kasutama. Ma arvan, et proovin selle nalja ära.

Teine asi, millega on kavas neljapäeval rohkem tegeleda on see, et sellili ei julge ikka ennast hõljuma lasta. Korraks tekib mingi nurga all kaaluta olek, see tekitab paanika ja jälle ma ennast püsti ajan. Arvan, et paanika tekib jällegi seetõttu, et ma pole kindel, et püsti saan. Plaan on neljapäeval vähemalt alguses hakata ennast vette kukutama jällegi ja just nii, et selja peale või nii.
Tuleb sellest krambist üle saada, et ei saa püsti. Saab ikka küll :)

Ahjaa, esmaspäeval sai kivipallis pulssi ka mõõdetud (tegelikult on seda juba nii mõnedki korrad tehtud, selleks, et teisi kellaga ära ei lõhuks (korra vist sai vähe vigastatud seal kaaspallurit), panin randmepaela kella peale). Keskmiseks pulsiks näitas 134, maks läks 183ni välja (min oli 72 :)). Eks keskmise tõi alla kindlasti võrkpall, mis kestis ajaliselt kõige kauem ja seal jäi keskmine pulss 122 peale :).
Mõne alaga tegeledes on pulsi numbrid kohe täitsa muhedalt kenad, kuigi rapsitud saab nagu korralikult.

Täna plaanis väike suusaots Harku ringil. Homme/ülehomme peab viima suusad määrimisse. Valin vist Ülemiste Sportlandi selleks kohaks. Kolm aastat tagasi sai lastud seal Tartu Maratoni suusad määritud ja väga head suusad olid. Libisesid väga hästi, pidasid hästi. Tip-top. A&T ning Stopper pole suutnud minu hinnangul sarnast suuska mulle teha.
Mis aga suusa alla panna, seda veel ei teagi. Alguses oli mõte, et lasen nii umbes 3 kihti floorita määret panna. Nüüd aga tekkinud mõte, et äkki peaks ikka natsa floori ka laskma panna. Mõtleb. Pulbrit ei võta kindlasti. Kõrgfloor - küsitav aga välistada ei soovi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar