reede, 10. veebruar 2012

Supeldud

Eile oli siis ujumiskursuste viimane kursus.
Üks asi tehtud, tuleb kokkuvõte ka teha, kuidas muidu.

Algseis oli - vetta võin minna, noh peab võib ka vee alla panna aga igaks petteks tuleks ikka basseini äärest kinni hoida, et äkki jalad tõusevad põhjast lahti või midagi sellist. Rinnuli või sellili vee peal olemine - tore küll aga mitte mulle.

Kursuse lõpuks - vee sisse hingata, pole probleemi. Seinast vaja kinni hoida - ei, miks? Jalad tõusevad põhjast lahti, mis saab? Panen jalad põhja tagasi - ma ju näen kus põhi on ja pole probleemi. Rinnuli või sellili vee peal olemine - no kui hakkan vee alla vajuma, siis panen jalad põhja, tõusen püsti - ehk siis pole probleemi.
Lisaks siis oskus nii rinnuli kui ka sellili natukene ujumist meenutavat tegevust teha. Viimane küll puusade alt toetava "nuudliga". Basseini põhja sukeldumine ja seal väike ujumist meenutav tegevus - pole probleem.

Ehk siis ise võtaks asja kokku - Great success!
Jah, ma veel ei uju aga ma arvan, et pinnas selleks tegevuseks on loodud. Igatahes on plaan selline, et kui TM möödas, siis vähemalt korra nädalas peaks tunniks/pooleteiseks kusagile basseini minema ja harjutama neid samu asju, mida õppisin. Ainult harjutades saab paremaks :)

See nädal on möödunud ka suhteliselt tiheda suusatamise tähe all.
Teisipäeval sai enne ujumist käidud ja sõidetud 22,7 km, aega läks 1:51, pulss 155/179.

Kolmapäeval tegin lühema otsa - 1:11 läks aega, läbisin 14,2 km-i, pulss 161/182.

Eile enne ujumist tegin jälle tsipa pikema otsa - 24,9 km-i, aega läks 2:05, pulss 150/176.

Viimaste sõitude põhjal võib öelda, et treeningtempo on täitsa hea. Eilne päev üllatas just tempo ja pulsi osas. Peaaegu sama kiirus nagu kolmapäeval aga keskmine pulss enam kui 10 lööki madalam. Suusad olid küll erinevad neil päevil aga vaevalt see nii suurt vahet annab.


Homme siis Alutaguse maraton. Esmane eesmärk on sõit ilusti ära sõita ja mõnu tunda. Teine eesmärk on sõita keskmise pulsiga kusagil 170+ peale, eks siis näis, mis aeg tuleb. Ajaliselt sooviks alla 3 tunni kätte saada aga eks vaatab, kuidas kujuneb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar