laupäev, 4. veebruar 2012

Takistused

No ei saa sporti teha, vähemalt nii nagu plaanitud :)
Segab nii liiga jahe ilm kui ka tervis. Nimelt neljapäeva õhtul viskas olemise nii halvaks, et terve reede möödus suures uimas. Märkimisväärne oli see, et koos tõbiga kadus ka umbes 2kg kehakaalust :).
Samas eks see tõbi sattus õigele hetkele, kuna vastasel juhul ma oleksin läinud täna hommikul suusatama. Aga kas see oleks olnud väga tark mõte? Võibolla mitte :)

Neljapäeval, käisin umbes 23-25 külmakraadiga ja suusatasin 50 minutit. Enamus ajast tegin paaristõukeid aga natukene sai ka vahelduvaidtõukeid teha, kuna rajatraktor jõudis hetked enne kui trenni lõpetasin sooned sisse tõmmata.
Heas jäljes on klassikat ikka mõnus sõita. Libisemine oli ka muidugi soones oluliselt parem kui suhteliselt värksel hooldatud uisutehnika rajal.

Hea uudis oli see, et keha väga palju ei kõikunudki seal suusajäljes. Isegi tundus, et selline asi nagu libisemine tuli välja ja seda kõike rahulikult liikudes.

Õhtune ujumine oli ka täitsa edukas. Rinnuli ujudes sai juba paar käe tõmmet ka teha. Aga hetkel on kõik need liigutused kokku natukene keerulised, st kui käega tõmbe teen, siis jalagade töö ununeb. Aa siin pole midagi muud, kui lihtsalt tuimalt treenida, et liigutused jääksid lihasmällu.

Sellili tuli ka juba enam-vähem. Järgmisel korral proovin raudselt ilma abivahenditega vee peal liuelda. Eks näis, kas õnnestub. Positiivne on see, et enam pole suurt paanikat, et kuidas hingata, mis saab kui vee alla hakkan vajuma jne ehk kõik need asjad, mis on siiani keha krampis hoidnud.
Siin tuleb samuti, lihtsalt tuimalt veel ja veel proovida, küll siis tulema hakkab.

Homme pärastlõunal peaks olema vähe pehmem ilm, siis plaan pikem trenn teha. Järgmine nädal puhkan, siis kavas vähe rohkem suusatada. Kuna TM juba lähedal, siis mingit suurt intensiivsust taga ei aja, eelkõige plaan saada paremat tunnetust. Samas eks tuleb iga trenni sisse teha ka kiiremaid liigutusi, et TM-l need kiiremad liigutused täitsa tundmatud poleks.
Järgmise nädala lõpus, st laupäeval, on kavas Alutaguse maraton aga eks näis, mis see ilm teeb. Lubavad küll sooja aga noh algselt ei pidanud väga 25st kraadist külmemaks ka sel nädalal minema :)

1 kommentaar:

  1. Kuda Alutagusele läed?
    Meil siin punt minemas: http://haanjamatkad.ee/index.php?page=18&news_id=78&record_dates=&order=0&start=0

    VastaKustuta