teisipäev, 30. juuli 2013

Nädalad lendavad kiiresti

Selline rahulikum nädal möödas.  Natukene üle 10 tunni tuli rattasõitu ja kerge 40 minutit rulluisutamist ka lisaks veel - teine kord sel aastal siis, peaks ikka kolmanda korra ka enne hooaja lõppu ära tegema :).

Jalgrattaga õnnestus läbida 280 km-i ja natukene peale. Midagi erilist ses nädalas polnud - sellised tavalised trennid. Ainus nö ekstreemne olukord oli pühapäevane rahulik sõit, mida sai tehtud +27 kraadi juures. Erinevalt varasematest trennidest siis lausa leitsak :).

Kuigi tänane trenn juba uue nädala arvestuses siis tänased juhtumised väärivad kindlasti märkimist. Plaanis oli 1:30 pikkune trenn, tavapärane ring aga kõrgema intensiivsusega kui tavapäraselt. Kõik algas kenasti kuni sõidetud oli natukene üle 30 minuti ja tundsin, et tagumine rehv kudagi ujub. Lihtne põhjus - rehv hakkas tühjenema. Hüppasin siis ratta seljast maha ja asusin rehvi vahetama. Kõik ju tore kuniks lasin "ampullist" õhu kummi.
Ju oli siis mingi väike kivi jäänud mantli ja õhukummi vahele või oli viimane lihtsalt praak aga nii kui pumba küljest võtsin susises kumm tühjaks tagasi. Egas ma nüüd väga rõõmus selle pärast polnud :).

Et asjad huvitavamad oleks siis muidugi oli kaasa võetud telefonil aku ka ennist tühjaks saanud :). Õnneks olin peatunud kohas, kus teisel pool teed oli üks maja. Astusin aga ligi, et naisele helistada. Peremeest polnd kodus aga naabrinaine rääkis, et tuleb kohe-kohe. Ootasin 20 minutit aga ära ootasin :). Hakkasin kodu poole kõmpima kuniks naene järgi jõudis ja ära viis.

Planeeritud trennist oli umbes 1/3 vaid ju tehtud ja seega kodus uus lohv alla, õhk sisse ja uuesti teele. Õnnestus umbes 30 minutit või nii sõita kui jälle tagumine rehv asus tühjenema. Kuna sel korral polnud gaasi kaasas (poes oli otsas) aga sugu-mugulased lähedal, siis otsustasin need 4 km'i püsti sõites läbida - noh natukene ikka väiksem surve tagumisele veljele.

Rehvi vahetades õnnestus tuvastada, et mantlis oli mingi auk, mis arvatavasti oli kas leidnud uue kivikese või siis punnitas vaikselt õhukumm sealt läbi. Igatahes Mäkaiveri teip mantli siseküljele peale  ja õhk järgi. Seda korda ei hakanud rehvi väga täis puhuma ja nii saigi pooltühja rehviga lõpuni veeretud.

Loodetavasti sai siis täna terve hooaja lohvide kogus ära kulutatud ja rohkem jamasid ei juhtu. Igatahes sai uus väliskumm ostetud, et homme üllatust ei juhtuks. Peab seda väliskummi vähe uurima, kas saab veel elulooma temast või mitte. Eks ta lollikindlam oleks prügikasti ära panna.


Homme kergem trenn aga neljapäeval ootab maasikas - 5 x 5 min max pulsil ehk pulsil üle 90% maksimumist. Põnev saab see trenn olema.

1 kommentaar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

    VastaKustuta