esmaspäev, 10. märts 2014

Likvideerime võlgnevusi



Mõned võlad on eelnevatest perioodidest jäänud.
Kõikse pealt lühike kokkuvõte veebruari kohta:
 
Veebruarile kohaselt sa üritatud suusatada. Väge see välja küll ei tulnud. Olematud lumeolud mõjutasid ka treeningtunde päris korralikult.

Ühtegi võistlust veebruaris polnud (kui üks väike Suusateisipäevaku sutsakas ää unustada). Liiga vähe sai aega veedetud Tsoonis 3, arvestades võistluse (Vasaloppet) tulekut. Süvalihaseid võiks rohkem treenida.


Järgmiseks - Mis saab edasi?
Vastus - Valmistume jooksumaratoniks. Täpsemalt siis Võidupüha maratoniks, 22. juuni Pärnus.

Plaan on üldiselt tehtud, ideid ja kommentaare on mitmest kohast küsitud ja ka päris palju lisaks loetud. Eks see ole pärast näha, kas kõik see tulu ka toob. Kui kõik läheb plaani päraselt siis peaks maratoni rekord 4 kuu pärast 30 minutit paranema.
Kui kõik väga plaani päraselt ei lähe siis uue rekordi võiks / peaks ikka jooksma.

Igatahes sai eelmise nädala algus saadetud mööda puhkamise tähe all, nädala teises pooles tegin juba ka sportlike liigutusi. Tegelikult oli soov juba teisipäeval jooksma minna aga hoidsin jõuga ennast tagasi ja läks kergele ringile neljapäeval.
Reedel sai tehtud esimene tiiruke Wibramitega. Kuna ma muidu jooksen ka madalpõhjalise tossuga ja enamuse aja üritan joosta üle päka, siis võib öelda, et läksin natukene liiga uljalt esmakordsele jooksule peale. Distantsiks töölt koju ehk 7,5 km'i, viimased 2 km'i ootasin, millal lõpuks koju saab. Siiani on sääred päris valusad, samas kui liikuma hakkan siis pole hullu.
Pühapäeval tegingi uut treeningplaani arvestades esimese poolpika jooksu - umbes 20 km'i (võinuks ju võtta plaani poolmaratoni ja osaleda Virtuaaljooksul aga hilja mõtlesin noh). Tempo valisin lähtuvalt treeningplaanis toodud tempost uue nädala kohta - alla 6 min/km. Vaatamata korralikule tuulele oli väga mõnus ja kerge joosta. Isegi kanged sääred ei andnud tunda ja alguses tuli ikka korralikult ennast tagasi hoida.
Vastutuule osadel sai muidugi oluliselt rohkem punnitatud ja kuigi tempo oli enam-vähem sama kulus energiat kõvasti rohkem. Aga ei midagit hullu. Pigem häiris asjaolu, et isegi soovitud 20 km'i jaoks oli vaja liiga palju keerutada ja mõelda, kuhu joosta, et ikka soovitud distants täis saada.

Pikemate jooksude puhul (26, 32 km'i) tuleb plaan juba eos paika panna, muidu olen jälle jooksurajal dilemma ees - vasakule või paremale.


Muud hetkel polegi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar