pühapäev, 16. märts 2014

Planeeritud katkestamine

Hakkasin  siis vaikselt plaani järgi maratoniks valmistuma.
Natukene hirmutab see plaan, kui vaadata tuleviku nädalaid, aga eks peab siis enesetunnet kuulama, mitte tuimalt plaani järgi kütma.

Esimene nädal läks täitsa edukalt, planeeritud trennid said tehtud, kuigi neljapäeva õhtul viskas pärast trenni sääred väga kangeks ja oli probleeme kõndimisegagi. Sai siis neid vähe ravitud ja reede hommikul kannatas täitsa tööle joosta. Algus oli vähe kange aga kui juba natuke sai joostud, siis ei saanud arugi, et mingi jama oleks. Päeva peale kadus kangus täitsa ära.

Plaan nägi ette ka ühe pikema otsa - 26 km'i. Plaani järgi küll pühapäeval aga kuna korraldati üks väike maraton Pääsküla rabas siis otsustasin minna ja seal joosta - seltsis ikka segasem.
Arvutus näitas, et joosta tuleb 6 ringi ja väike aasake peale. Tempo valisin umbes 5:50 min/km kohta - siia sinna. Enamus seltskonda  pani  kohe eest minema, samas  märkasin umbes sadakond meetrit või natukene enam ees jooksmas kolmest seltskonda. Esimese ringi nö tõusu peal jõudsin seltskonnale järgi kuna nende tempo langes, ma jooksinedasi  sama hooga. Möödudes tuli üks jooksja minuga kaasa. Läbisime koos kaks ringi, rääkisime maast ja ilmast. Kahjuks pidin pärast kolmandat ringi väikse peatuse tegema. Ütlesin kaasjooksjale küll, et oli tore ja edukat jooksu, kuid kas ta kõrvetas koos minuga joostes ennast ära või mis oli see põhjus aga sama ringi  nö tõusul sain ta jälle kätte ning seda korda jäi ta minust maha. Loodetavasti ei saand siis väga suurt haamrit.
Endal aga läks jooks täitsa mõnusalt kergelt. Poolamaraton sai joostud natukene üle 2 tunni ja tuleb tunnistada, et sellise 4:15 ajaga võinuks maratoni lõpuni küll joosta - ma arvan. Eks korraks käis isegi mõte peast läbi, et teeme siis asja ära aga sain emotsioonidest võitu ja tulin pärast 6ndat ringi siiski rajalt.

Nagu öeldud enesetunne oli mõnus ka pärast jooksu ja täna kui sai 14 km'i peale tehtud polnd ühtegi märki, et eile pikem jooks oli.
Põhja tundub olevat aga no kiirust ja kiiruslikku vastupidavust pole ollagi.


Uus nädal tuleb küllaltki sarnane eelmisega. Pikk jooks on  tsipa pikem, kiirust lisame ka pisut. Loodetavasti kõik läheb plaani järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar