esmaspäev, 4. aprill 2011

Eluvaim taastumas

Ei taha küll hõisata enne õhtut aga tervis on oluliselt paranenud.
Kui laupäeval kavas olnud 90 min jooksu järel oli olek veel selline kahtlane, siis eile oli plaanis umbes 120 min jooksu (tuli 115) ja enesetunne oli täitsa hea.
Kannatas jooksu sees teha ka planeeritud kiirendusi või siis kiiremaid lõike. Alustasin rahulikult 140 SLS-i juures liikumisega, kui peaaegu 1:10 oli joostud, siis tegin 4x2 min kiirendusega. 2 min ära, siis rahulikult edasi ja kui kilomeeter täis sai, siis jälle 2 min.
Minek oli eneselegi üllatavalt hea. Aeglaseim 2 min sai joostud 5:23 min/km tempos, keskmine pulss oli 161 SLS. Kiireim 4:47 min/km tempos, keskmine pulss 167 SLS, kusjuures kiireim aeg tuli neljanda lõiguga. Teine lõik oli tempos 4:48 min/km ning seal tuli keskmine pulss 161 SLS. Kolmas lõik siis tempos 5:09 min/km, pulss 164 SLS.
Selgelt oli näha, et iga lõiguga läks taastumine raskemaks. Võibolla oli selles süüdi ka asjaolu, et kui lõik läbi oli tunne hea ja polnud sellist mõtet, et longiks vaikselt edasi. Tahtsin samas hurraas edasi joosta :)
Vaatamata taastumise pikenemisele tuleb tõdeda, et tunne oli hea ja mingi baas on ikka sees. Kui haiguse viimased nähud kehast saab, siis võib täitsa loota normaalset liikumiskiirust :). Igatahes on plaan sarnaseid lõike veel teha ja lähtuvalt soovitusest tegelikult pikendada lõike kilomeetri pikkusteks, eks siis hakkab pulss ka rohkem tunda andma. Praegu oli hea vaadata, kuidas vaikselt aga kindlalt pulss kasvas lõigu sees ehk siis 2 min vast liiga lühike aeg, et suurem väsimus peale suudaks tulla.

Virtuaaltreener soovitab selleks nädalaks päris korraliku treenignädalat, mahu mõistes, vaatab, kuidas aega on, kas suudan ette antud mahu täis teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar