kolmapäev, 11. jaanuar 2012

Ich Will

Eile toimus siis esimene ujumistrenn. Trenniks ses mõttes ei saa seda kindlasti nimetada, et eriti midagi füüsilist ei teinud aga noh trenniks õppimise mõttes saab nimetada küll.
Rahvast kokku, kes soovib ujumist selge(ma)ks saada, umbes 20+, neist 4, sh mina, on algajad ja ülejäänud natukene edasijõudnumad - oskavad juba ujuda aga soovivad oma oskusi parandada ja paremaks saada. Kusjuures 4st algajast olen ma selgelt kõige algajam ja kuna edasijõudnutel on teine treener, siis pole imestada kui ma varsti personaalset trenni hakkan saama :).

Aga esimene trenn minu jaoks oli väga lihtne - alguses oli vaja lihtsalt kopsud õhku täis tõmmata ja siis vette õhk välja puristada. Kõikse pealt lihtsalt pea vee alla pannes ja edasi ka juba nii, et tõstsid jalad põhjast lahti ja lasid veel ennast kanda (teised algajad kasutasid abivahendit, et juba mööda vett liuelda ka, ma paar korda proovisin aga veel välja ei tulnud - nii kõhuli kui selili). Lihtsad asjad, mis minu jaoks tundusid väga keerulised :).
Kusagil on mingi kiiks sees, mis takistab jalgade basseini põhjast lahti tõstmist. Võimalik, et see kiiks tulenes sellest, et kui pea vee alla panin, siis panin silmad kinni. Aga kui silmad kinni, siis kadus taju ümbritseva osas ära jne. Igatahes sain treeneri käest prillid ette ja prillid peas ehk silmad lahti oli oluliselt lihtsam kõiki neid harjutusi teha ja tunni lõpuks sain juba nö liuglema ka - jalad maast lahti. Viimased ei tahtnud küll väga kõrgele tõusta ja kippusid tagasi põhja vajuma aga treeneri sõnul on see normaalne ja varsti läheb üle.

Kusjuures, alguses oli väga keeruline nina kaudu välja hingata vee all. Võtsid kopsud õhku täis ja olid valmis välja hingama aga nii kui pea vees, õhku välja ei tule ja kõik. Suu kaudu ikka tuli. Eilse trenni lõpuks hakkas õnneks juba ninast ka õhk välja tulema.

Kokkuvõtvalt võibki öelda, et kuna minu oskused ujumisest enne eilset olid 0, siis praegu on see huvitav etapp, kus pärast iga trenni tunnen, et olen tohutult arenenud ja oskan jälle midagi uut (poleks eales arvanud, et võiksin pooleteise sügavuses vees, ilma seinast kinni hoidmata basseini põhja istuda - pikalt seal ei olnud aga tagumiku sain juba põhja). Tahtmine kusjuures on metsik - plaan on järgmine kord tsipa varem jõuda, et saaks harjutada ja võibolla ka mõned minutid kauemaks jääda.

Isiklikud ujumisprillid peab ka ostma. Treener soovitas küll alguses ilma prillideta ja enne kui ta enda omadega jõudis, suutsin ma ka mõned korrad silmad lahti pea vee alla panna, aga hetkel siiski paras kramp sees, seega plaan - prillid aga iga trenn mõned korrad ilma prillideta, silmad lahti, pea vee alla pista (harjutamise mõttes).

Ahjaa, treening/koolitus, koosneb 10st treeneriga koos olevast tunnist (pühapäeviti saab ise ka käia ja õpitut meelde tuletada ja täiendada) ning treeningu eesmärk on teada saada erinevaid ujumistehnikaid (nimedest jäi krool ja selili meelde :), midagi oli veel aga küll need meenuvad hiljem) ja lõpuks ükskõik, mis tehnikaga ujuda 25 meetrises basseinis edasi-tagasi (vist oli vaja ikka tagasi ka tulla :), mis saab kui "eksamit" ei soorita, seda treener ei osanud öelda :)).

3 kommentaari:

  1. ihii, ujumine on popiks läinud. Kisub triatloni poole, jah?

    VastaKustuta
  2. Kui juba midagi, mis ujumist meenutab välja tulema hakkab, siis peab triatloni võistlusi hakkama vaatama jah :)

    VastaKustuta