kolmapäev, 22. veebruar 2012

Mis edasi?

Tartu Maraton läbi, mõned päevad puhatud (tegelikult küll esmaspäeval käisin palli mängimas aga noh see selleks :)), mis nüüd edasi saab?

Hetkel on selline seis, et plaanides seisab järgmise võistlusena kirjas 29 aprill toimuv Püha Loomaaia rattaralli Pärnus. 79 km-i asfaldil, küllaltki lihtsa profiili peal. Samas tuultele avatud rada.
Üks mõte, mis veel pääs kulgeb on Haanja Suusa100. See toimub 17 Märts.
Pean tunnistama, et pole suutnud siiani veel ära otsustada, kas minna sinna või mitte. Kogemuse mõttes oleks ju äge, võtaks seda kui pikema trennina. Samas kusagil mägede vahel 100 km-i või 10 tundi suusatada tundub jube :). Õnneks on võimalik alati varem maha tulla, vist 5km-isel ringil toimub tiirutamine.

Eks peab "Kaubamajast" krediiti ostma ja selle kodus lauale panema :), kui ikka mineku soov :).

Aga kui see võimalik seiklus vahele jätta, siis nüüd peab hakkama tööd tegema Tartu jooksumaratoni ja Rattaralli nimel. Nagu ikka on nende kahe võistluse vahe vaid 2 nädalat, mis tähendab, et mõlema jaoks on vaja leida aega treenimiseks.

Suured plaanid näevadki välja sellised, et nädalas korra (arvatavasti pühapäeval) võiks jõuda ujulasse, et hiljuti õpitut edasi arendada. Nädalalõppu peaks jääma veel ka üks pikem trenn (nii 2,5 kuni 3 tundi), mis lume olemasolul võiks olla suusatamine. Nädala keskele võiks mahutada vähemalt ühe jooksu, nii umbes tunnike. Lisaks siis käiks ikka ja jälle InvervallVenttis ja palli põrgatamas.
Ma ei tea veel, kus ma selle aja leian. Ju tuleb vara hommikused ja või hilisõhtused trennid ausse tõsta :).

Üks on aga selge, enamus neid trenne iseloomustab rahulikkus. Aprillis, siis vast pole enam lund, tuleb panna rõhku nii jooksu kui ka rattasõidu kiirusele.
Eks otsin eelmise aasta treeningplaani välja ja vaatan, mis seal ümber tuleb tõsta, et kõik toimiks nii nagu vaja. Tartus võiks ju minna jooksus 1:45 aega ründama ja rattas 4 tunni piiri. Teise osas olen kindlamalt meelestatud (kui on vähegi normaalsed olud). Jooksu osas olen muidugi kahtlev aga eesmärk võikski ju tsipa uhkem olla :).

2 kommentaari:

  1. ma mõtlesin ka, et teeks haanja 100 kompensatsiooniks. Et sõidaks nö oksendamiseni ja tuleks siis maha kui enam suusatada ei taha. Saaks sellest suusatamise hingevalust lahti ehk :)

    VastaKustuta
  2. No mis ütleja mina olen, aga jah, peale eelmise aasta Haanja100-t (ja kokku 1550 suusakilomeetrit) võtsin kohe järgmisel päeval kõik suusad ja ujutasin need kollase parafiini massi sisse. Sai nii siiber kui saada võis.

    Testitud, kontrollitud, aitab!

    PS! Soovitan klassikat - tõusud lota-lota kõndides ja allamäge kükis, pulss madal ja trenn hää!!

    VastaKustuta