laupäev, 31. märts 2012

Krdi tuul

Täna võtsin kavva vähe raskema trenni, noh tegelikult päris raske.
Kõige pealt 15 minutit rahulikult soojaks ja siis 500 meetrit kiirusega umbes 4:00 - 4:10 min/km (kiire ots), seejärel 500 m kiirusega 5:00 - 5:15 min/km (rahulik ots). Ja nii edasi, kasvatades kiirema otsa pikkust 100 meetri kaupa kuni 1 km-ini ja siis tagasi jälle 500 meetrini. Iga kiire otsa vahele siis 500 m "rahulikult".

Pärast seda nalja tegin 10 min jälle rahulikumalt, pulss kusagil max 143 juures (tegelikkuses muidugi ei suutnud päris nii alla pulssi enam suruda), sellele järgnes 2 min kiirusega 4:40 - 5:00 min/km, 500 meetrit jälle ~ 6 min/km ja seejärel 1 km-i kiirusega 4:40 - 5:00 min/km ning lõppu 5 min kiirusega ~ 6 min/km.

Ütleme nii, et raske oli :)
Põhjuseid kaks - esimene see, et ise olen alles nõrk aga eks tulemit mõjutas ka tuul, mis puhus enamus ajast kas vastu või küljelt. Kuna see tuul oli täna päris tugev ka, siis polnd just lihtne.
Aga mis enda nõrkust puudutab, siis pole ju nii pikalt ja sellise tempoga veel jooksnud. Kusjuures oligi tunda, et jalad ei jaksa, mootor oli korras. Eks peab hakkama seda kiirust sinna jalgadesse "toppima".

Planeeritud kiirusi siis arendada ei jaksanud. Samas tuleb märkida, et viimane 500 meetrit kiiret sai joostud kusagil 4:05 min/km kohta. Eks iga kiire ots sai ikka üritatud planeeritud kiirust arendada ja hoida aga lihtsalt polnd jaksu :).

Ja kõigele lisaks suutsin muidugi ära unustada täpse trenni kulgemise (kell nimelt võimaldab arvutis kõik ilusti ära planeerida ja siis kella see toppida, et pärast ainult kuulad pikse ja toimetad). Seega juhtus, et umbes 5 minutit ja natukene peale sai veel lisaks joostud - olin kodust tsipa kaugel.

Kogu trenni numbrid 1:56, 21,56 km, 5:22 min/km, 162/197 SLS.


Hommiku poole käisin ja kalibreerisin lõpuks jalaanduri ka ära. Selgus, et kui jalaandur ja GPS mõlemad peal on, siis distantsi loetakse anduriga. Viimane aga valetas umbes 80 meetrit kilomeetri kohta. Ehk siis kusagil 30 - 40 sekundit olen tegelikult pidevalt kiiremini jooksnud (rahuliku tempo juures), kui kirja läind on.
Eks näis siis, mis aega tulevikus kell näitama hakkab.


Neljapäeval sai selle kevade viimases Venttis ka käidud. Peaaegu oleks jäänud minemata - kõht jupsis. Korra käisingi trenni keskel ära ka. Muidu polnd nagu vigagi aga ju mingi viirus oli kallal või asi. Pulsi viskas ka mingi hetk üles ja enam alla ei tulnudki eriti.
Numbrid olid 58 min, 155/179 SLS.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar