kolmapäev, 28. märts 2012

Väike trenn

Esmaspäeval pallimäng nagu ikka, eile jooks.
Jooksu pikkus oli natukene üle tunni, enamus ajast rahulikult, sisse sai pandud 3 korda 2 minutit kiiremas tempos lippamist.
Kiiremaks tempoks valisin 3:50 - 4:05 min/km. Mingil põhjusel esimese kiire ajal ei jõudnud kiirem liikumine kohe GPS-i kaudu kella kohale (varem ka täheldanud, et teatud hetkedel tempo muutused ei kajastu), mistõttu sai hoogu juurde ja juurde pandud. Kui siis lõpuks õige kiirus kella jõudis, kukkus viimane kõvasti piiksuma - kiirus oli natukene alla 3:30 min/km. Võtsin siis hoogu maha. Lõigu keskmine jäi tänu alguse eksitusele sinna 4:05 min/km kanti.
Järgmisel kahel kiirendusel selliseid hälbeid ei kohanud, mis võimaldas kiiruse ühtlasemat jaotust. Teise kiirenduse keskmine kiirus oli alla 4 min/km ja kolmandal täpselt 4 min/km.

Tunda on, et hetkel on jalgades lühiajalisteks spurtideks kiirendused olemas aga vastupidavust napib - jalad pole lihtsalt harjunud pikemalt kiiresti liikuma. Eile oli esimene 2 min ots kõige vaevalisem, järgmised tulid juba kergemalt ja märkamatumalt.
Seda, et organism suudaks selliseid kiiruseid veel taluda näitab ka pulsi liikumine - max jäi 182 SLS peale, seda teise kiirenduse järel. Kindlasti oleks ruumi pikemalt lasta ja pulssi kõrgemale vedada. Samas tuleb tõdeda, et 23 km-i sellise kiirusega läbida ei õnnestuks (seda ka koos erinevate abivahenditega - enne võistlust süsivesikute laadimine, võistluse ajal geelid jne). Aga aega veel trenni teha on, kiiret pole :).

Sellest nädalast veel nii palju, et täna kavas puhkus, homme kevad hooaja viimane Ventti ja nädala lõpus peab veel jooksmisega tegelema (võibolla ka teeb kerge ratta tiiru, kui ilm on normaalne).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar