pühapäev, 1. mai 2011

Kontrollvõistlus lipatud

ehk siis ümber Viljandi järve tiir tehtud.
Kui reedes öösel umbes kella poole 3 ajal Tartust Pärnusse sõites Viljandist läbi sai liigutud, siis mõtlesin, et läheks teeks kohe oma jooksu otsa ära. Õnneks või kahjuks seda ei teinud :), eks valges oli parem joosta kah.
Kusjuures kui jooksmise tingimustest rääkida, siis oli üllatav, et ainult ühel põllu peale mineval tõusul oli natukene libe. Mujal maa tolmas nagu polekski vihma sadanud - vähemalt Pärnus sadas laupäeval päris palju. Sadas koguni nii palju, et planeeritud väike trenn jäi tegemata.
Kas see oli hea või mitte, ega seda saa kunagi teada. Samas olid jalad võistlusel alguses ikka päris kinni. Kas siis laupäeval tegemata jäänud trennist või vähesest soendusest (kuigi sai umbes 20 minutit teist tehtud, väike sörk, väiksed kiirendused, väiksed venitused). Igatahes läks vist julge 2 - 3 kilomeetrit enne kui jalgadesse tekkis korralik tunne, et võiks joosta küll.
Enne jooksu võtsin eesmärgi, et jooksen mõnusalt nö enda tempos, kella ei vaata, kui enda valitud tempo läheb raskeks, siis panen hoogu juurde ja kannatan kuni jaksan.
Enam-vähem sai plaani ka järgitud ainus erinevus oli, et nagu väga raske ei hakanudki. Olid mõned hetked, kui otsustasin tsipa tempot järgi anda, kuna tundus, et vist sai liiga kiirelt eelnevalt liigutud aga nendest kahest hetkest sai päris kähku üle ja edasi.

Kokkuvõttes tuli ajaks 57:20 (planeeritud oli 1 tund), keskmine kiirus oli alla 5 min/km, kuid kui palju täpselt on teadmata. Ring päris 12 km-i pole, GPS, mõõtis 11,7 km, sellega tuleb km-i aeg 4:54 min/km. Pole paha tempo.
Pulss muidugi oli ekstra klassist - keskmine 192 SLS, max 199 SLS. Ennast ka üllatab, kuidas mootor sellist tempot suudab vastu pidada või miks see pulss üldse nii kõrgele läheb.
Kilomeetriajad tulid sellised:
1 - 5:24 min/km 175 SLS
2 - 5:20 min/km 192 SLS
3 - 4:40 min/km 193 SLS
4 - 4:21 min/km 194 SLS
5 - 4:58 min/km 195 SLS
6 - 5:04 min/km 196 SLS
7 - 5:13 min/km 196 SLS
8 - 5:43 min/km 196 SLS
9 - 4:50 min/km 193 SLS
10 - 4:26 min/km 194 SLS
11 - 4:33 min/km 195 SLS
ja viimane jupp tempos 4:28 min/km 196 SLS

8ndal kilomeetril oli joogipunkt, kus võtsin rahulikult kaks topsi juua ja kõndides tarbisin need. Esimene joogipunkt jäi vist 4nda ja 5nda kilomeetri vahele, seal sai sama moodi korraks hoog maha võetud, rahulikult joodud ja siis edasi joostud.

Kokkuvõttes rahul aga ikka jääb kripeldama, vaadates lõpptulemeid, et ühele ja teisele oleks võinud ära teha :). Nt umbes 4 km-i enne lõppu, umbes pool kilomeetrit enne teist joogipunkti leidsin enda kõrvalt äkki Jüri Jaansoni. Alguses mõtlesin, et jooksen temaga koos aga siis tundus, et ta jookseb vist liiga kiiresti. Suutnuks ma ta tempos püsida, saanuks aja enam kui 2 minutit kiirema :) ja ühe oluliset ego puusti ka lisaks :)
Aga noh egas siis Viljandi polnud peamine eesmärk, see oli vaid kontrollvõistlus ja sellekohta tulem väga ok (isiklik rekord sai enam kui 8 minutiga ületatud). Nüüd peab siis puhkama mõned taastuvad jooksud ja siis üritame Tartus samas tempos joosta ja jätkata, kus Viljandi jooks lõppes :).

5 kommentaari:

  1. a me saime vähemalt autoga parklast kiiremini minema kui sina :)

    VastaKustuta
  2. pean tunnistama, et ületasid mu ootusi :) ja kahjuks ka mu rajarekordi. paistab, et treenimisest võib ka tõesti kasu olla.

    VastaKustuta
  3. Minema saite jah varem. Olin suutnud parkida kohta, kus kohe mitte ei saanud liikuma. Aga noh põlnd hullu.

    Aga las ma teen nüüd pikemalt regulaarselt ja mõtestatult trenni :), praegu ju napp pool aastat alles tehtud. Ok eelmisel suvel sai rattaga ka paar kuud sõidetud aga täna võib öelda, et mitte kõikse targemalt.

    Kuid võistlustel peaks sellest kummipaela efektist lahti saama. Liiga palju tempo kõikumisi.

    VastaKustuta
  4. a pulss oli päris aus. imestan vaid, et kui kõndides 2 topsi libistasid, siis pulss praktiliselt samana püsinud.

    einohh tubli poiss

    VastaKustuta
  5. Päris täpselt muidugi ei tea, mis hetkel oli joogikas ja palju ta reaalselt aega võttis, kuna pulss reageerib väikse viivitusega aga graafikult vaatasin, et pulss kukkus umbes 9 lööki selle joomisega, aega kulus umbes 25-27 sekundit.

    197 SLS juurest selle ajaga 9 lööki langeda on piisavalt palju ma arvan :).

    VastaKustuta