neljapäev, 16. detsember 2010

Õige tempo aga vale tehnika

19,5 km-i sai läbitud 01:32:14-ga, mis teeb keskmiseks kiiruseks 12,7 km/h, samas tempos maratoni läbimine (sama keskmise kiirusega) annab maratoni läbimise ajaks mõned minutid alla 5 tunni. Kahjuks sai sellises tempos sõidetud uisku, mitte klassikat.
Eks peab klassikat ka sõitma umbes 20 km-i ühe jutiga ära, siis saab võrrelda ja mõelda, mis maratonil juhtuda võib. Kui 20 km-i sõita trennis umbes 1:45-ga, siis võib suhteliselt rahule jääda, st siis on võimalust maratonil 5 tunni piiri rünnata, kui just mingit jama ei juhtu. Samas selleks, et asi kindlam olema (tuleb arvestada ka ju väsimusega), siis ideaalis võiks trennis 20 km-i läbimise aeg olla umbes 1:30 - 1:37.
Ahjaa, arvata on, et 20 km-i 1:30-ga ära sõita poleks probleem aga oluline ka, et pulss väga kõrgele ei läheks. Eilne keskmine pulss oli 168 SLS, mis natukene liiga kõrge. Loodetavasti veel sõites ja tasakaalu paranedes ning kindluse saades pulss langeb. Max pulss eile oli 192 SLS ja tuli see Ambrosest üles minnes.

Mis eile head meelt tegi oli asjaolu, et kõik võimalikud tõusud sai sõidetud, st suuska libistatud, mitte tipa-tapa tammutud. Lõpus küll oli juba päris raske, kuna käed ikka väsisid päris kõvasti ära aga pole midagi selleks ju trenni teengi, et jõuda tulevikus :).

Pulss jagunes eile umbes nii:

60-119 0:00:29
120-139 0:01:50
140-159 0:18:50
160-175 1:05:10
176-183 0:05:55

9 kommentaari:

  1. Kui sa Ambrose mäe S-i mõtled, siis jätsin seekord vahele. Laupäeval sai korra lastud ja juba kaugemale jõutud kui esimesel korral, enne kui kukkusid :)

    Aga mudu selle tasakaalu tulekuga tekib ka kindlus laskumistel. Ei peagi alati sahatama :)

    VastaKustuta
  2. uhh, ma juba mõtlesin, et klassikas. Kui vabas, siis pole asi nii hull :D
    Ma enda praeguse vormi pealt võin suht kindlalt öelda, et alla 5 tunni ma Tartut kindlasti ei sõida sel aastal.

    VastaKustuta
  3. Ma loodan sind umbes sama pulsi ja tempoga ka klassikaga üllatada :)

    VastaKustuta
  4. kui sa maratoni alla 5 tunni sõidad, siis ma ütlen respect ja kaotan väärikalt. A kui üle läheb, siis võidab see, kes Palult finishini paaristõugetega jaksab tulla:)

    VastaKustuta
  5. ja kuda sa kontrollid seda Palult tulekut? :)
    Ma tean juba ette, et tulen paaristõugetega :))

    VastaKustuta
  6. No ses mõttes, et kes paaristõugetega tuleb, on enne üle finishijoone.
    Ma vaatasin vanu suusapäevikuid ja seal Olle ütles, et Palult paaristõugetega tuleb finishisse tulla.
    Ma pärast kaardilt vaatasin, kus on Palu ja kus on finish.. Njah :D Ma tean juba ette, et ma isegi puhanust peast seda paaristõugetga ära ei sõida, rääkimata siis maratoni viimasest 20 kilomeetrist.

    VastaKustuta
  7. Olle rääkis sellest jah, samas mõned mehed räägivad, et kogu TM on paaristõuke rada :)
    Samas eks see Palult lõpuni ole küllaltki lauge, mõned tõusud küll sees, mida paari ei sõida üles aga muidu peaks olema paaristõugetega läbitav.
    Kas aga jõudu ja jaksu on, see eraldi teema :)

    VastaKustuta