neljapäev, 2. juuni 2011

Võtaks mai kuu kokku

Paari eelmise kuu osas ongi jäänud vist kokkuvõtted tegemata. Teeks mai osas erandi :).
Treeningtunde tuli kokku 41:47:37, sellest võistlustele kulus 07:07:09.
Vaadates ajalukku, siis tegemist suurima mahuga kuuga. Sarnane on olnud ainult 2010 aasta oktoober, kus maht jäi natukene alla 40 tunni.
Mis numbreid üles viib on kindlasti asjaolu, et selle peaaegu 42 tunni sees on ka rattaga tööl käimised sees - umbes 22 min üks ots ja nii 13 korda ehk enam kui 4 ja pool tundi. Seega kui võtta nüüd ainult trenni peale (sh ka võistlused) kulunud aeg, siis see jääb mainitud oktoobri kuule alla. Põhjus selles on kindlasti mainitud võistlustel - kogunes mai kuusse koguni 3 võistlust - 2 jooksu (Ümber Viljandi järve + Tartu jooksumaraton) + 1 ratas (Tartu rattaralli).
Võistlusteks valmistumine ja taastumine võtsid ära nii mõnegi treeningpäeva ja treeningminutid aga ma arvan, et 40 tunnise kuu mahuga ei ole põhjust siiski väga kurb olla :). Lihtsa arvutuse kohaselt umbes 8 tundi nädalas.
Ainult spordile pühenduja puhul vähe aga töö kõrvalt täitsa palju.

Siin kohal tulebki tänada koduseid, kes selle aja on mulle võimaldanud. Ei ole alati lihtne leida soovitud tund või kaks õhtust, päevast, hommikust, et soovitud trenn ära teha. Ja noh, rattatreeningud olid mõned korrad pea 3 tunnised (kuigi möönan, et need üritasin sättida varajastele hommiku tundidele, et perekond kannatama ei peaks).

Statistikat:
Jooks - 53,7 km-i - 5:15:37 - 5 korda
Jalgratas - 824 km-i - 33:33:16 (sisaldab ka tööl käimisi) - 28 korda
Rulluisutamine - 4,14 km-i - 0:28:04 - 1 kord
Kõndimine - xxx km-i - 2:11:34 - 1 kord
Jõutreening - 0:19:04 - 1 kord (üldfüüsilisi harjutusi sai tehtud ka pärast jooksu ja/või ratast aga üks kord siis sai ainult sellega tegeletud)

Väidetav kalorikulu 31 300 kcal - lisaks treenimisele tuleb leida ka ju aeg, et kõik need kalorid tagasi süüa :)

Kokkuvõttes võib öelda, et mai kuu oli rõõmu pakkuv. Jooksus sai mõlemal võistlusel oma eesmärk täidetud ja natukene pealegi. Vahest selle tõttu kannatas rattaralli tulem? Kes teab.
Aasta tagasi sai mai kuuks valmistatud rohkem rattaseljas istudes, siis oli jooksumaratonil väga raske - jalg läks krampi umbes 3-4 km-i enne lõppu ja isegi ilma sellega väga alla 2:10 aega poleks suutnud näidata. Rattarallil sai aasta eest mindud ületama (või siis õigemini alandama :)) 5 tunni piiri, see sai tehtud ja enesetunne oli täitsa kobe. Sel aastal õnnestus aega 40 min jagu parandada, jalad kippusid krampi kiskuma - aasta eest seda muret polnud. Samal ajal oli enesetunne lõpus hea ja taastumine kiire.
Eks tuleb neid kahte aastat analüüsida ja mõelda, mida mai kuu ettevalmistustes teisiti teha - kas varem rattaga teele minna? Varem lõpetada suusahooaeg? Asendada mõned jooksud rattasõiduga?
Kes teab võib vastata :), mina hetkel veel ei tea :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar