esmaspäev, 25. oktoober 2010

Pirital loodust imetlemas

Pärast reedest korvpalli mängu, kus tempo väga suur polnud, samas polnud endal ka teravust, oli aeg käes esimene suusaimitatsiooni treening teha.
Mõned nädalad tagasi sai käidud Tallinna Ülikooli poolt korraldatud suusakoolitusel, kus Kaarel Zilmer rääkis kõikse päält teooria korras, mida teha tuleb ja nädal hiljem käisime ka metsas räägitut praktikas proovimas.

Tänu läbitud koolitusele õnnestus saada ka väike materijal, milliseid liigutusi teha ja kuidas. Seega esimesele korrale eelnes kõikse päält mõtlemine, kuida ja mida teha. Kuna Zilmer toonitas, et imitatsiooniga, eriti kui teha nt hüppeid, siis võimalik kiiresti ja kergesti aeroobsest treening tsoonist väljuda, sai otsustatud - esimisel korral kõnnin, pigem rahulikult aga üritan tehniliselt võimalikult õigesti tegutseda.

Enne kui peatuda treeningul väärib tähelepanu, et laupäeva hommikul oli maa valge, autol suverehvid all ja suhteliselt libe oli :).

Alustatud sai trenniga nii umbes 10 minutit enne 9-t, ilm oli mõnus, kui mitte öelda ideaalne. Kohe alguses sai natukene liiga suure tempoga minema kihutatud, õnneks märaksin seda kiirelt ja nii sai hoog maha tõmmatud - eks enim hakkas tegelikult häirima käte töö lühisus. Korralikku käe tõuget ei tahtnud tulla, jalad liikusid liiga kiiresti. Sama viga tegelikult lumel suusk all ka, kui mõelda.

Igatahes sai tehnikat korrigeeritud ja nii ma siis jalutasin/kõndisin. Tempo ei olnud kõrge, samas ei külmetanud ka päris :). Loodust, vaatamata lootustele, eriti kaeda polnud võimalust - keha asend suusatades ja ka imiteerides on ette kaldu ja pilk suudanatud suhteliselt enda ette (mitte serg silge ja pea kuklas).

Kogu trenni ajaks tuli 2:37:45, keskmine pulss oli 123 ja max pulss 161. Graafiku kohaselt enamus treeningust möödus 120 südamelöögi ümber. Vist natukene liiga madal pulss, st võiks tsipa kõrgemal intensiivsusel toimetada, nt nii 130-se keskmisega.
Läbitud sai kõigest 14,2 km-i, et elu põnevam oleks, siis pärast algset mööda nö high-way'd liikudes otsustasin hakata tegema haake metsa vahele ja väiksemaid mägesid igalt poolt otsima.

Igatahes oli äge ja nädala pärast jälle sama trenn kavas. Siis küll üritab tunnikese kauem teha. Võimalik, et lisab siis treeningu sisse ka mõned hüpetega liikumised, et treening vahelduv oleks.

Nii palju muidugi sai loodust imetletud, et pärast ühte sihitut kõndimist olin kohas kus nagu kohe ei osanudki edasi minna - tagasi ka ei soovinud minna :). Selle tulemusena jõudsin mingi tupiktänava juurde, kus päris ägedad majad ja üks neist isegi müügis. Ainult hinnaga tundus midagi viga olema, nagu oleks liiga palju suuri numbreid pandud üksteise järgi.

Nädal sai lõpetatud korvpalliga, mis seekord kujunes ootamatult intensiivseks - nimelt sai mängitud normaalsuurusega väljakul neljakesi viie vastu (võib tegelikult öelda, et tegelikult isegi kolmekesi viie vastu). Ainus viis vähemuses korvpallis hakkama saada on tempo peale tõmmata, mida saigi tehtud. Hea meel on, et jaksu oli, kuigi eks lõpus mõneski kohas läks juba raskeks aga mõnikümmend sekundit rahulikku hingamist ja sai jälle täiega edasi pandud.


See nädal jälle pool nädalat kodust eemal aga välismaal sai valitud elamiseks hotell, kus ka jõusaali taoline asi peaks olemas olema. Seega tossud kaasa ja läheb teisipäeval vaatab süsteemi üle. Muus osas see nädal suuri muutusi kavas ei ole, järgmise nädala osas (uus kuu ju algamas), mõtted juba liiguvad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar