laupäev, 12. veebruar 2011

Alutaguse

Lähemas tulevikus on siis oodata lisaks minu postitusele veel vähemalt kahte Alutaguse suusamaratoni postitust, tähelepanelik lugeja leiab need postitused jälgitavate blogide alt. Kusjuures sisu osas nad vist väga palju ei erinegi :)

Stardis -15, finshis -15 või poolkraadi vähem. Ehk siis külm. Kusjuures sõidu jooksul suutis ka tuul tõusta ning öösel ning hommikul sadas värsket lund ehk siis libisemine oli läinud juba Tartu Maratonile.
Suusad lasin määrida A&T Spordis, mõtlesin, et ah, mis ma selle sõidu tarvis kulutan ja seega võtsin kõikse odavama paketi - madal flooriga libisemine + pidamine. Ütleme nii, et sõidu ajal suutsin korra paar mõelda, et libisemise arvelt ei tasu kokku hoida :)

Aga sõidu pikkuseks oli 40 km-i (kuigi GPS luges umbes 38,3 või midagi sellist kokku) ja aega kulus 03:02:53. Keskmine kiirus seega 13,1 km/h, keskmine pulss 170 SLS.

Egas muud polegi öelda, kui et raskelt tuli see tulemus ja saavutus. Aga nagu mainisin juba, siis libisemist polnud eriti ollagi, kuigi egas vaevalt seal eriti kellegilgi väga hästi libises. Noh kui kõrgfloor või isegi pulber alla panna, siis võibolla oleks 10-20 sek per km kiiremini suutnud sõita ehk siis oleks saanud aja alla 3 tunni, mida mõtlesin korra/paar, et võiks saada. Aga see paar minutit üle 3 tunni ei tee ka meelt kurvaks. Põhimõtteliselt samas augus.

Sõidu statistikat vaadates, siis iga 10 km-i läks järjest kiiremaks. Eks sellele aitas kaasa asjaolu, et järjest vähem oli ees koperdavaid kaasvõistlejaid. Viimane 10 km-i sai juba mõnuga oma sõitu teha ja järjest rahvast möödutud.

Ametlik koht siis 662 üldarvestuses. M põhiklassis kohaks 318.
Ahjaa, stardinumber oli 665 ehk siis samas augus lõpetasin. Eriti ei meenugi varasemast sellist juhtumit :). Tavaliselt ikka lõpp koht kaugemal kui stardi number.

Nüüd siis puhkamisele ja kergele trennile pühenduv nädal. Loodame, et saab ikka kergelt suusatada, lubab päris külmasid ilmasid või nii. Eriti karmiks lubab temperatuuril nädala pärast minna. Vast ikka võistlus ära ei jää.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar