esmaspäev, 14. veebruar 2011

Inimesed, külm on ju!

Eile hommikul ärgates näitas termomeeter akna taga ilusad -18 kraadi. Kohe talve tunne tuli. Meele tegi muidugi natukene kurvaks, kuna plaan oli päeva peale minna paariks tunniks või natukene enamaks (sõltuvalt jõuvarudest) suuskama. Kuna aga räägitakse, et TM-il tuleb sama külm või enamat (koguni -24 on jutuks olnud), siis mõtlesin naljatamisin, et külmaga tuleb harjuda ja aklimatiseeruda oludega :), ning läksin rajale. Noh Alutaguse sõit polnud ka keres selliselt, et trenni mitte minna.
Sõites Piritale arvasin, et peale minu on rajal võibolla veel käpu täis hulle, külm ju siiski. Aga üllatus oli suur kui kohale jõudes ei leidnud paika kuhu autot panna. Kohe sõnatuks võttis. Rada oli igasugu rahvast täis - sportlasi, matkajaid aga ka lapsi. Noh ilm ise oli ju ilus, päike paistis aga ikkagi -18 on päris palju :).

Natukene panin suusa alla mingit kiirmääret kah, mis peaks sobilik olema kuni -14 või -15 kraadini. Alguses libiseski päris hästi aga siis järjest halvemini. Eks päike ka paisits vähem rajale ja pärast suusa põhja vaadates selgus, et määre oli ka juba ära kulunud - ju ikkagi liiga sooja ilma määre ja polnud ju tegemist tavalise parafiiniga, mis kauem vastu peab.
Aga sõita oli täitsa mõnus. Sai sõidetud nii paaristõuget, vahelduvat kui ka paaristõuget ühe jala tõukega. Ehk siis harjutasin kõiki neid stiile, mida klassikalisestehnikas oskan :). Funnisin võib lühidalt öelda.
Samas rohkem kui 21,1 km-i ehk 01:42:18 ei suutnud funnida. Eks siin võis põhjus ka selles olla, et funnisin ilma pausita see 21 km-i ja eks Alutaguse oli veel keres kah. Viimasel paaril kilomeetril juba käed olid täitsa väsinud.

Keskmine kiirus tuli 12,4 km/h, keskmine pulss 154 SLS, max pulss 174 SLS.

Täna kavas puhata, homme tunnike kergelt suuska, siis puhkus ja veel kerget suuska. Noh kui nad nüüd ütlevad, et TM ära jääb, siis võibolla jätan suusad ära. Ikka päris jahe on ju :)

Ahjaa, kaal näitas hommikul 76,5 kg, ehk 0,9 kg rohkem kui nädala eest aga viimasel paaril päeval ole juba tsipa rohkem toidule rõhku pandud, silmaspidades TM-i. Vaja laadida ennast :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar