pühapäev, 27. veebruar 2011

Rammu vähe

Algne plaan minna Mulgi maratonile sai nädalavahetuse saabudes ümber mõledud ja nii läksin hoopis koos väikse seltskonnaga Jõulumäele suusklema. Plaanis oli teha umbes 30 km-i, see sai ka tehtud, aga mitte nii kiiresti kui tegelikkuses asi välja kukkus.
Nimelt kulus 30 km-i läbimiseks 02:01:10 ehk keskmise kiirusega 14,7 km/h. Ääremärkuse korras olgu öeldud, et klassikat pole kunagi nii kiiresti sõitnud ja ajalugu mäletab ainult ühte uisusõitu aasta taguselt Pirita rajalt. Ehk siis müstiline kiirus minu jaoks.
Eks trenni keskmine pulss ka väga madal olnud - 165 SLS aga enesetunne polnd üldse nii hull kui pulss näib.

Üks kaaslastest otsustas sõita enamu 10 km-isest ringist paaristõugetega ja see oli muljet avaldav. Tõusunukid, mis mulle tundusid, et on paaristõukeks liiga järsud, läks ta üles. Eks ta kulutas ka suhteliselt palju jõudu aga ikkagi.
Proovisin ka võimalikult palju paaristõukeid teha aga nii mõnigi tõusunurk jäi ületamata kuna ülakehas, sh kätes, polnud nii palju rammu, et ennast üles suruda. Tekkis tunne, et kui tõuge tehtud, siis enne kui uut suudan teha jään seisma :).
Igatahes võimas etendus ja miks mitte ka ise teha spetsiaalselt paaristõuke trenni. Mõtteainet tulevikuks.

Mis oli veel eriline oli asjaolu, et kogu see 30 km-i sai ilma joogita läbitud. Varem pole nii pikki otsi ilma joogita teinud ja tuleb tunnistada, et vahe pääl oleks ikka soovinud topsi või kaks jooki ka haarata. Aga jällegi hea asi, mida tulevikus proovida - pikemalt joogita.

Negatiivne asjaolu laupäevase trenni osas oli, et vasak õlg, mis juba paar nädalat selline õrnake olnud annab endast pärast nimetatud trenni väga korralikult tunda. Praegu ju veel lumi ka maas, mistõttu peab lausa mõtlema ja hindama, mis sporti teha. Tahaks väge suusatad veel kuniks saab aga eks vaatab, mis õlg sellest arvab.

Üldiselt hakkab nüüd väikest viisi ettevalmistus Tartu Jooksumaratoniks ja Rattaralliks. Sai otsustatud, et Haanja maratoni jätan ka ära. Teeb rahulikult pikka trenni ja ei hakka võistlustest tulenevat suuremat pingutust tegema.

1 kommentaar:

  1. joomata pikkade trennide tegemine ei anna midagi.Kulutab. Kui tahad ebamugavust, siis tühjenda ikka lõikude ja mäkkejooksudega. Pikad otsad ikka rahulikult, ilma janu ja energiadefitsiidita.
    Rünno

    VastaKustuta