reede, 18. veebruar 2011

... iga loll räägib seda, mida ise teab ...

Eile suusatamas käies ja mussi kuulates tuli kõrvaklappidest Def Räädu ja Spija & Treee lugu Ilusate Tüdrukute Elu. Nimetatud loos on pealkirjas viidatud lause ka sees, sobib hästi viimaste päevade uudiste valgusesse ja seosesse TM-iga.
Päris huvitav on lugeda ja kuulata erinevaid ideid, mis ja kuidas riietuda TM-iks, samas vähesed, kes arvamust avaldavad on umbes -20 või enama külmakraadi juures võistlemas käinud.

Aga kuidagi tuleb ennast ikkagi riidesse panna ja sõidu ajal avastada, et näe, vähe sai on natukene hilja. Nii mõtlesingi eelnevate sõitude peale, et mis kohad siis enim muret teevad ja käisin eile väiksel shopingul - soetasin säärte ja põlvede ümber elastiksidemega sarnasest venivast materjalist (tõesti ei tea, mis selle materjali ametlik nimi on) kaitsed või kuidas iganes neid nimetada. Noh idee selles, et hoiavad sääred ja põlved soojas.
Täiendavalt käisin ja ostsin aluskindad, õhukesed kindad suusakinnaste sisse. Viimane ost oli selles mõtte hea, et samu kindaid saab ka joostes kasutada, kui päris nii soe pole, et ilma olla aga nii külm ka pole, et paksem kinnas kätte toppida. Väärt ost.
Ja viimane asi, mida tegin enne õhtust suusatamist oli see, et lõikasin fooliumist suusasaabaste talla alla nö vahe kihi. Rattasõidust tähelepandud detail, et eelkõige pääseb külm kinga/saapasse selle lüli kaudu, mis on saapa all (rattakingal muidugi rohkem metalli teineteise vastas aga mõte sama).

Mis need kõik asjad kokku andsid?
Soe oli. Ainus koht, mis vajab vist ühte täiendavat lisa kihti on pea, mõtlesin ühe rätiku pähe siduda maski ja mütsi alla.
Aga varbad olid väga mõnusalt soojad, sääred ei tekitanud probleeme, samuti põlved mitte ja käed / näpud oli väga mõnusad soojad.
Pärast trenni kodu sõites - riideid, sh jalatseid, ei vahetanud ära, hakkasid küll varbad vähe külmetama jne aga see on loomulik - aktiivset tegevust ei teinud, veri ei käinud enam nii kiiresti ringi ja eks higiseks läinud varbad hakkasid külmetama.

Kokkuvõttes siis tundub, et olen optimaalse riietuse leidnud TM-iks. Eile oli -20, seega isegi kraad paar jahedam kui TM-i starti pakutakse.

Trenni aeg eile 01:05:51, 13,1 km, keskmine kiirus 11,9 km/h, keskmine pulss 145 SLS.
Suusal ikka all Alutaguse määre ja eile see eriti ei toiminud. Pidamine juba lahjaks läinud ja libisemine ka ära kadunud. Laupäevaseks kergeks trenniks peab ikka määret parandama, et saaks kerge trenni teha, mitte rabeleda.

3 kommentaari:

  1. kuhu sa selle fooliumi panid? saapa sisse või saapa talla alla?

    VastaKustuta
  2. saapa sisse talla alla
    et sokk on ikka talla peal, muidu kerib fooliumi kohe üles

    sisuliselt tegemist siis koduste vahenditega sellise talla tegemisega mida võimalik poest osta, kus üks pool on fooliumiga ja teine tavaline

    VastaKustuta
  3. Loodame siis, et teil kõik jäsemed alles jäävad.

    VastaKustuta