kolmapäev, 2. veebruar 2011

TM juba ukse all ja pole siin aega puhata midagi. Nii vedasingi eile end jälle Piritale ja tegin vähe klassikat, jälle. Kokku läks aega siis 02:24:35, läbitud sai selle ajaga 29,3 km, keskmine kiirus siis 12,2 km/h, keskmine pulss 134 SLS.

Kuna rada oli jäine ja pidamine suusa all oli vaid teoreetiline, siis sai jälle lükatud paaristõukeid. Eesmärgiks oli kergelt lükata ja vaadata, mis tuleb. Tuli päris hästi. Tegin jõe vasakkaldal 2x4 ringi. Esimese 4 ringi läbimiseks kulus 01:10:32, läbitud sai 14,72 km-i, keskmise kiirusega 12,52 km/h, keskmise pulsiga 134 SLS.
Teine "ring" võttis vähe kauem aega, täpsemalt siis 01:14:02, keskmine kiirus oli 11,81 km/h ja keskmine pulss 134 SLS.
Nagu näha pulsi suutsin samal tasemel hoida aga kuna keha väsis (kusjuures kõht läks tühjaks kui umbes 6 ringi oli sõidetud), siis kiirus lihtsalt langes.

Samuti tegin sihukest nalja, et esimesed 4 ringi sõitsin ühtede suuskadega ja teine 4 ringi teistega. Noh mõtlesin, et proovin, kuidas suusad siis kah on. Pärist 100% samad olud suuskade mõistes ei olnud, kuna esimestel oli libisemine alla pandud ja esimene sõit pärast hooldust. Teistega sai esmaspäeva õhtul ka 14 km-i tehtud.
Üldiselt tsipa isegi üllatusin, et libisemine oli mõlemal paaril suht sama. Arvasin, et teisene kasutatud paaril on libisemine parem. Aga eks peab veel nö testima suuski ja mõtlema, kummadega siis TM-ile minna. Alutagusele (nädal enne TM-i) on plaan minna pikema suusaga (paar nr 2). Suusale alla pandud pidamiseteip annab tõendust, et suusk on võimalik pidama saada küll - eile küll ei pidanud aga üleeile oli täitsa mõnus. Eks peab hoolduses meestele ütlema, et teibiga pidas, eks nad regullivad selle järgi tavamäärde kaugust - idee poolest peaks teipi panema 2-3 cm-i ninast lühemalt kui tahket määret.

Algne mõte oli täna minna umbes 2 tundi sõita uisku aga vaadates ilmaolusid, siis natukene kahtlen oma mõtte teostuses. Võibolla asendan välise suusatrenni sisese suusatrenniga. Selle liuvälja peal (päeva teisel poolel peaks hakkama külmetama ka) pole kindlasti just mõnus sõita. Miks ennast piinata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar