pühapäev, 9. jaanuar 2011

Lemmikloomadega rajal

Käisin eile tegin jälle väikse suusaotsa. Seda korda klassikas, asukohaks ikka Pirita (päeval sai tehtud üks 2,4 km-i ka Järve rajal, aega kulus umbes 12 min). Rajale sai mindud vastu ööd, nii umbes täpselt 21.00, kuna Pirtal pannakse valgustus 23.00 kinni, siis tuli olla tähelepanelik, et pimedasse väga ei jääks.
Sättisingi sõidu nii, et umbes 10 mintsa enne pimendamist jõudsin tagasi Pirita jõe vasakkaldale aga viimased 500 meetrit või nii sai ikkagi pimedas lastud. Õnneks seal rada tuttav ja peale ühe lõpu laskumise muud, mis võiks probleeme tekitada ka ei ole. Kusjuures väga täpselt kell 23.00 lükati valgus maha, vist mingi automaatika töötab sääl valguse kallal.
Rada oli parajalt songermaa, tõusud, kus muidu klassikajälg oli jälg katki sõidetud aga noh laupäev ja päeval olla suur mass rahvast peal käinud. Üllatav oli see, et kuigi ilm oli 0 kraadi lähedal ei olnud klassikajälg jäine vaid täitsa lumine. Kuna eeldasin, et selleks ajaks on jälg jäine sai alla pandud vähe soojema ilma pidamine, mis osutus veaks. Suusk tõmbas suhteliselt kähku lume padja alla ja see omakorda tõmbas määrde jäässe ja noh tulemuseks oli see, et pidamist põlnd.
Natukene pääb muidugi uurima seda tehnika värki, kuna järsema tõusu pääl, kus tugevamalt suusale vajud, seal pidas kenasti. Et noh võibolla tavapärase vahelduvtõuke puhul ei oska piisavalt kõvasti suusale vajutada. Ahh, keeruline :).

Aga et trenn igav ei oleks, selle eest hoolitses üks väike hiireke, kes üle raja hüppas. Ootasin, et kas perekond ka järgi tuleb aga ju ma ei jõudnud piisavalt oodata.

Suusatatud sai 01:54:14, läbitud sai selle ajaga 22,8 km-i, keskmiseks kiiruseks tuli nii umbes 12 km/h, keskmine pulss 149 SLS. Keskmise pulsi ja keskmise kiiruses osas täitsa üllatanud. Sõites tundus küll, et pulss madal aga sellist kiirust ei tundunud olema. Ei väga mõnus, tekitab kohe positiivseid tundeid selline trenn.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar