esmaspäev, 31. jaanuar 2011

No ei lasta trenni teha

Nädalavahetusel oli plaanis siis nii umbes 2x3 tundi suuska teha. Kui laupäeval asi õnnestus enam vähem, siis pühapäeval jäi plaan kõvasti täitmata.
Laupäeval kujunes trenni pikkuseks 02:28:49, sõitsin läbi umbes 31 km-i ehk keskmiseks kiiruseks tuli 12,5 km/h. Keskmine pulss oli 174 SLS ja max 191 SLS.
Lühidalt võib selle sõidu kohta öelda, et suusk ei libisenud.
Olud oli suht keerulised - värske lumi, 0 kraadi lähedane ilm. Sellele lisaks suusa all -6-le mõeldud määre ja nii oligi tulemuseks, et vägagi jõuliselt oli vaja suruda, et edasi saada. Aga pärast esimest 10 km-i, kui keskmine pulss oli 181 SLS, võtsin hoo maha ja üritasin kergemalt. Tuli välja küll vähe. Eks seda esimest 10-t võibki võtta kui võistlusolukorra imiteerimisena :)
Ahjaa, sõitsin uisku, kuna klassika suusk ei pidanud grammigi - noh sarnasele (-6) olule suusk oli määritud. Pärast trenni käisin läbi poest A2K Sport - tõsiselt meeldiv kauplus - tund enne kaupluse sulgemist jõudsin kohale, määrdemeest sääl polnud. Tegin siis juttu, et äkki võimalik pinda kasutada, ma mässan ise oma suusa kallal. Saigi.
Ostsin poest pidamiseks teipi, toppisin alla ja pühapäeval läksin uuele trennile. Soov oli sõita min 40 km-i, noh Viru maratoni distants umbes. Väljas oli päris räme tuul, mis tekitas vähe küsimusi, mis olud rajal aga mis siin ikka küsida. Kohal olles ja rajal liigeldes avastasin, et olud on kohe halvad.
Rada oli puurisu täis, palju sellist risu, mis otseselt suusapõhjale halba ei tee aga too teip, see pidas hästi. Mis tähendas, et libisemine oli olematu, kuna kogu praht haakus pidevalt põhja külge. Raja osad, kus võinuks laskumisest tulla ja järgmisest künkast üles libiseda tuli pärast natukest laskumist kõvasti hoogu andma hakata. No ei olnud meeldiv ja suusast hakkas ka kahju.
Seega piirdusin 0:52:29 pikkuse trenniga, läbisin 10 km-i, keskmine kiirus 11,5 km/h, pulss 168 / 186 SLS.

Nädala kokkuvõttes treeningtunde 07:49:05, kõik seda korda suusal. Läbitud sai 99,9 km, keskmine kiirus 12,54 km/h, keskmine pulss 163 SLS.

See nädal plaan mõned tunnid rohkem treenida ja siis järgmisel võtame juba hoogu vähe maha.

Kaalu juttu kah:
number täna oli 76,2 kg, mis tähendab 0,9 kg vähenemist kuu lõikes. Kokku vähenemist alates 1 nov 5,3 kg. Viimase nädalaga vähenes number 0,4 kg.
Head numbrid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar