esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Palju solki on merre voolanud

Viimasest postitusest pikalt möödas, isegi nii palju, et aasta vahetunud ja need, kes Eestis elavad, neil lausa uus raha käibel. Ühesõnaga nigu Tšiili kaevur, kes pikalt maa all olnud ja nüüd jälle valgust näeb.
Aga mis siis tehtud?

Lühidalt - puhatud ja sporti, või siis teises järjekorras. Tegelikult sporti ei saanudki nii palju teha kui oli soov. Osalt oma viitsimatus, teisalt loodusjõud. Kummaline on see, et kui joosta plaan 3 tundi või rattaga 4 tundi sõita, siis lähen ja teen ära. Aga kui suusatada plaan 3 tundi, siis saab vaevalised 2 kokku. Harva juhtub, et planeeritud ajast oleks kauem rajal. Vist see, et asja väga hästi ei oska mõjutab ka motivatsiooni.

Aga viimasest postitusest möödunud aja jooksul sai umbes 3 tundi lund lükatud, 8:28:46 suusatatud ja peaaegu tunnike korvpalli mängitud.
Suusatatud sai kõigest 94,8 km-i, seda keskmise pulsiga 167 SLS. Kusjuures pulsi lõi kõrgeks Jõulumäel suuskamine, kus ikka päris kenad mäed. Lisaks olin olude sunnil sunnitud ka võistlusrajal sõitma mõned korrad, kus paar tõusu, millest üks oleks nagu otse mööda seina üles ronimine. Kes Pirital sõitnud, siis võrdluseks, mõlema tõusu kõrval on Ambrose mäe tõus hea väike küngas.

Vahepealsetest suusatamistest veel rääkides, siis meeldiv on, et tempoga, mis annab ajaks umbes 5:20 maratoni rajal sai läbitud 20 km-i, keskmise pulsi juures 158 SLS-i. Tempo, mis tähendab aega umbes 4:55 maratonil, tõstis pulsi 168 SLS-i peale. Viimane tsipa kõrge aga süüdistan, mitte kõikse paremini libisenud suuski. Samas sõites ei saand arugi, et nüüd kohe nii kõrge see pulss on, vajadusel oleks saand juurde veel ka panna. Eks peab veel trenni tegema ja asja rahulikult võtma aga kui nüüd just vee uputust* ei tule, siis tundub, et see 5 tundi ei olegi nii väga võimatu.


Nagu juba mainisin ja võibolla mõni blogi lugeja on märganud, siis vahepääl sai ka aasta läbi. Seega võiks ju aasta kokkuvõtte ka ära teha. Noh tavaliselt tehakse selliseid asju.
Treeningtunde jäi natsa alla 300, täpsemalt siis 296:16:44. Võibolla jäi aja jooksul mõni asi kirja ka panemata, mis oleks võinud maagilise 300 täis anda. Aga noh arvestades, et treenimine polnud aasta lõikes väga planeeritud ja kindla plaani järgne, siis pigem jäi see napp 4 tundi sinna peitu.
Spordialade lõikes sai 2010 aastal**:
  • suusatatud - 738 km; aega kulutatud 65:30:04, keskmine pulss 164,6 SLS
  • joostud - 290 km; aega kulutatud 32:52:38, keskmine pulss 138,8 SLS
  • rattaga sõidetud - 3 274 km; aega kulutatud 144:15:56***, keskmine pulss 137,1 SLS /158,7 SLS
  • rulluisutatud - 34,9 km; aega kulutatud 02:44:44
  • ja muid asju, nagu rullsuusatamine, sisetrennid - korvpall, sõude ergomeeter, velo ergomeeter, IntervallVentti.
Plaanind selleks aastaks piirduvad käesoleva blogi esimese postitusega. Treeningu eesmärgid on seotud SUURE eesmärgi saavutamisega. Kuidas kõik läheb, eks sellest saab teada järgnevate postituste raames. Treeningplaan Tartu Maratoniks on paika pandud, loodetavasti on plaan hea ja maratonil on nii oskusi kui ka värskust - väga palju enam viimase 1,5 kuuga juurde vast ei õpi aga midagi võiks külge jääda veel küll :)


* Ükskõik mis takistus
** Nokia Sportstrackeri andmetel, pulsid poole aasta pealt umbes
*** 885 km-i maastikul, 44:34:14

2 kommentaari: