teisipäev, 11. jaanuar 2011

Toas suusatamas

Selliselt võib kokkuvõtta eilse trenni. Nimelt kuna väljas sulatab ja suusatamise olud nirud, käisin eile jõusaalis suusatamas. Selleks, et suusatamine õnnestuks kasutasin järgnevat abivahendit - SkiErg.
Toimib asi sarnaselt sõudeergomeetrile, st saad sarnase ketta pealt määrata takistust ja siis aga nühid. Ainus treening viis, mida seal harrastada saab on paaristõuge aga noh see pole probleem. Üldiselt ei imestaks kui mõne aja pärast tuleks välja masin, kus jalad tuleb panna mingite plaatide peale ja saad samamoodi ka jalgade tööd imiteerida. Praegu siis jalad asuvad tuimalt põrandal ja ses mõttes pole päris 100% õige värk.
Aga käed saavad mõnusa koormuse.

Tegin eile koos 3 mintsase soendusega 0:58:53 kestva trenni ehk siis umbes 55/56 minutit "suusatasin". Et suusatamine poleks igav sai treenitud intrevallmeetodil. Ses mõttes on nii sõude kui suusaergod hääd, et monitori saab ise soovitud intervalli sisestada ja siis ei pea trenni ajal meeles pidama, kas nüüd 2 minutit või rohkem või vähem vaja kütta jne.
Ma tegin siis nii, et lisaks pingutuse kestvuse pikkuse muutmisele muutsin ka puhkepauside pikkust ja raskust. Alustasin 6-nda raskusega ja siis nii järkjärgult tõstsin raskuse 10-ni. Iga raskuse peal sai siis min kaks korda 2 minutit tehtud. Mõnes kohas ja hetkel ka 3 minutit pingutatud. Puhkepausid varieerusid 30 sek ja 1 min vahel.
Natukene jäi planeeritud trennist tegemata ka, umbes 5-6 min, kuna lapsed olid kaasas aga lastehoidja kohal olek sai läbi ja ei tahtnud lapsi üksi ruumi jätta. Selle tulemusena jäi täpselt määratlemata kui palju kilomeetreid sai paaristõugetes mäest üles nühitud aga umbes 9,8 km-i võis neid olla.

Pulss näitas keskmiseks numbriks 162 SLS ja max numbriks 184 SLS. Pulsi liikumise graafikut vaadates on hästi näha kuidas puhkepausidel pulss langeb. Minutilise pausiga langes 30-40 lööki minutis, 30 sek pausi ajal 15-20 lööki. Küllaltki hea taastumine mu arvates.

Ahjaa, teinekord tuleb targem olla ja kindad kätte panna. Käed lähevad trosse tõmmates higiseks ja randmepaelad hakkavad hõõruma. Kindlasti pole mõtet panna kätte suusakindaid vaid piisab tavalistest rattasõidu kinnastest. Esimestega võib lihtsalt liiga palav hakata.

Vaatab, mis see ilm meil siin teeb aga pole võimatu, et teeb see nädal veel sarnast trenni. Võibolla vähendan siin küll raskusi, või muudan nende järjekorda ja sagedust. Sest tegelikult oli ikka krdima raske :) - pole ju harjunud 3 minutit paaristõuget lükkama, et mäest üles saada. Ammu juba lähed vahelduvtõukele üle :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar