laupäev, 15. jaanuar 2011

Raudteel sõitmas

Täna juhtus sihuke asi, et kuna naene kodus haige aga soov suuskama minna oli suur, läksin varakult. 7:15 olin rajal ja valmis suuskama. Rada vaadates tundus, et olen esimene aga päris nii asi siiski polnud. Keegi oli enne mind juba klassika rajal liigelnud. Aga no raja kvaliteet oli super. Nagu raudteel sõidaks. Hea tugev jälg ja värki.
Sõitsin 02:39:16 ja selle ajaga raja kvaliteet ei kahanenud. Kuigi viimane tund oli juba päris palju rahvast rajal. Noh ilm oli ka kena ja inimesed tulid varakult loodust nautima.
Läbitud sai 33,4 km-i ehk natukene üle poole maratoni distantsist. See teeb keskmiseks kiiruseks 12,6 km/h. Sõitsin umbes 10 km-iseid ringe - Spordikeskuse juurest üle Pirita jõe, Ambrose mäest üles, kohe vasakule ja kui teinegi tõuske võetud, siis paremale metsavahele. Ehk siis nn Ambrose S-i ei läbinud. Kui jõudsin tagasi Ambrose tõusuni, keerasin uuesti väiksele tõusule ja tegin veel metsa vahelt ühe lisa ringi ja siis tagasi juba Spordikeskuse juurde. Varem olen Pirita jõe parem kaldal metsavahel (Kloostrimetsa ringil) teinud mitu ringi ja siis Spordikeskuse juurde tagasi läinud aga seekord otsustasin, et peaks rohkem tõuse sisse võtma. Vähemalt tundub, et tuleb rohkem tõuse - Tamme tõus, Ambrose tõus jne. Eks see annab ka mõned laskumised lisaks.
Igatahes olin väga positiivselt üllatunud, et keskmine pulss tuli vaid 153 SLS-i, kusjuures nii mõnigi tõus sai nö ülesjoostud. Max pulss oli 178 SLS.

Eelnevalt mainitud ringe tegin 3. Keskmine kiirus tõusis iga ringiga. Esimesel juhul 12.31 km/h (keskmine pulss 155), teisel juhul 12.43 km/h (keskmine pulss 151), kolmandal juhul 13.01 km/h (keskmine pulss 155). Lisaks tegin ühe ringi Pirita jõe vasakkaldal ka, ehk siis spordikeskuse juurest Pirita jõe sillani ja tagasi.
Igatahes ma väga rahul, seda just kiiruse ja pulsi suhtes. Tundub palju lubav olema.

Kusjuures sõita oli nii mõnus, võibolla oli põhjuseks asjaolu, et esimest korda kuulasin mussi klapi seest suusatamise kõrvale või selles, et mõnus rada ja hea ilm või selles, et suusk oli täitsa mõnus aga igatahes pean tunnistama, et kui kiiret poleks koju olnud, siis ma oleks raudselt tunni veel teinud või kaks. Kohe mõnus oli noh.

Ahjaa, tegin trenni nö vana Fishceri klassika suusaga, mis siis tsipa lühem kui Rossignol, millega siiani olen sõitnud. Ja kohe mõnus oli. Võibolla oleks muidugi pikaga ka täna sama mõnus manööverdada olnud aga tundus kuidagi, et selle lühema suusaga oli kuidagi ikka kõvasti mõnusam manööverdada ja vahelduvtõuge tuli ka kohe mõnusamalt välja. Ainus mure on, et tolle 34 km-iga kulutas paari koha pealt ikka kohe kõvasti libisemise määret ära. Peab nüüd mõtlema, et kumma suusaga maratonile minna. Et kas see kulumine võib hakata libisemist takistama kokkuvõttes või mitte. A&T-s spets ütles, et see ei tohiks hakata takistama aga noh eks ise tunnetab asja kõikse paremini.
Egas siin muud ei ole, kui tuleb Rossiga ka sarnastes tingimustes üks sõit teha ja vaadata kuidas Rossiga libisemine tundub. Lihtsalt ei viitsinud täna teist suuska autost võtma minna. Mudu oleks kõikse parem olnud kindlasti kohe asja tsekata kohal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar