pühapäev, 14. november 2010

Trennid tehtud, igasugused

Nagu juba Agu Sihvka ütles, et kõik ära rääkida tuleb alustada algusest nii ka minu puhul. Tuleb alustada algusest ehk laupäevast.
Noh reede osas pole muud midagi rääkida kui ettevalmistus laupäevaseks trenniks :).

Kuna olin sel nädalavahetusel Pärnus ja laupäeva õhtu poole oli kavas isa sünnipäev (palju õnne talle veelkord), siis ajasin ennast jälle varakult üles ja asusin jooksma.

Tähelepanelik lugeja juba teab, et laupäev on päev, mil kavas on pikem trenn, nii 3 kuni 3,5 tundi. Kuna seekord sai otsustatud trenn veeta joostes, siis nii kujuneski, et 3:18:25 sai joostud mööda Pärnut ringi. Läbitud sai 26,7 km-i, mis teeb keskmiseks liikumiskiiruseks 07:25 min/km.

Kuna tegemist oli elu pikima jooksuga, varem pole vist üle kahe tunni ja 20 minuti jooksnud, siis see andis ka pulsis tunda. Kui 2 tundi täis oli, siis hakkas pulss pidevalt üle seatud piiri (145 SLS) minema. Kokkuvõtlikult siiski jäi keskmine pulss isegi madalamaks kui arvasin - keskmine pulss oli 139 SLS. Maksimumpulsiks jäi 149 SLS. Seega suhteliselt ühes augus jooks (see oli tegelikult näha ka graafikult).

Jooks ise oli suhteliselt mõnus. Jalgades väsimust ei tekkinud. Mootor ehk süda töötas ka mõnuga. Kui vaid seda vihma poleks olnud, mis suhteliselt aktiivselt mind märgas.


Täna sai käidud korvpalli mängimas ja tuleb rõõmustada, et eilsest pikast jooksust erilisi jälgi küll polnud. Ei saanud aru, et oleks kiiremini ära väsinud. Kui siis võibolla vähe lõpu poole tekkis neid hetki, et ei viitsinud alati kiiresti rünnakule joosta.

Seega tundub, et organismil on väike treenitus juba olemas ja sellistest rahulikest trennidest tuleb organism kenasti välja. Aga pole midagi. Terve see kuu jätkan rahulikus tempos treenimisega. Järgmise kuu osas peab spetsialistiga nõu pidama ja mõtlema, kas äkki peaks mõned kiiremad trennid ka sisse tooma.

1 kommentaar: