teisipäev, 2. november 2010

5 päevane tsükkel läbi

Juhtus siis nii, et viimasel viiel päeval sai tehtud mingi trenn. Noh egas ma seda teadlikult nii ei teinud aga kuidagi läks lihtsalt. Mingi hetk sai mõeldud ka asjale, et olemasolev plaan näeb ette 4 järjestikust trenni. See oli ka üks mõjuvaid põhjuseid otsida uut, paremini planeeritud plaani.
Nüüd on nädal jaotatud kaheks treeningtsükliks - 2 + 3 päeva.

Aga eile käisin jooksmas, Pirital. Treeningplaanis oli küll kirjas imiteerimine aga juba laupäeval tekkis tunne, et tahaks joosta hoopis. No ja nii ma siis läksingi (kahte ala silmaspidades varustus suht sama, st ainult suusakepid on erisus ja need pidevalt autos, seega kuni viimase hetkeni oli valikuvõimalus). Rajale jõudsin alles pärast 8-t (mingi 10 mintsa) ja plaan oli teha 2 tundi trenni. Tegelikkuses kulus 2:08:03. Seega lõpp oli päris hilja ja eks sellest andis märku ka asjaolu, et peale minu enam spordiliigutusi tegevaid isikuid rajalt silma ei hakanud (talvel suusatades leidis ka veel 22.50 rahvast).

Läbitud sai umbes täpselt 17,2 km-i, nimelt GPS pani mõnuga segast ja näitas läbitud maaks 30,80 km-i aga see oli selgelt liiga palju :). Laupäeval sai samas kohas kõndimas käidud, seetõttu oli hea enam-vähem õige distants välja arvutada.

Keskmine pulss tuli 137 ja max pulss 163. Kaloreid kulus erinevatel andmetel 1 500 - 2600 kcal. Päris suur vahe. Saa nüüd aru palju õgida võib :)

Aga muidu oli täitsa tore joosta, ainult et lõpu poole hakkasid jalad ikka väsima. Viimati jooksin juunis, seega natukene solki on merre voolanud viimasest jooksust. Positiivne, et organismus, st pump, st süda, töötab korralikult. Küll need jalad ka järgi tulevad.


Ahjaa, kaalu hakkasin ka jälgima, noh käin kaalu peal. Eile hommiku oli 81,5 kg ja täna 80,4 kg (organismust testimas käies oli vist 82,7 kg kui mälu ei peta). Eks ma üritan iga hommiku kui hammastelt ööga kogunenud jama maha pestud kaalule ka astuda aga olulisem on jälgida, mis kuu baasil toimub. Üle 1 kg ei taha nagu kuuga maha võtta, muidu on oht kiiresti kaal tagasi saada. Peab sellist mõistlikku piiri pidama.
Seda ka, et alla 75 kg ei taha kohe mitte numbrit lasta. Õnneks on selleni veel aega aga juba suutsin mõelda küll, et mis ma siis teen kui 75 käes? Kas lõpetada treenimine või hakata veel rohkem õgima?
Küll elu on raske.

7 kommentaari:

  1. hull! see inimene on hull!!! kutsuge palun pikkade käistega kostüüm ja meditsiiniline personal!

    VastaKustuta
  2. Nuh, ennegi nähtud neid hulle, kes treenivad nii, et veri kurgus ja siis kui võistlus tuleb katkestavad, sest veetops pole õigel ruutsentimeetril või kõht läheb lahti või on jalad krampides :)
    Kalorikulu pakun aja järgi, et 1500 on reaalne. Aga õgi igaks juhuks ikka 2600 :)

    VastaKustuta
  3. kus sa seda võtad, et trennis veri kurgus? :)

    VastaKustuta