esmaspäev, 15. juuli 2013

Algus tehtud

Esimene nädal uuest treeningtsüklist läbitud. Oli edukas, nimelt plaan sai kenasti täidetud.
Kokku tuli treeningtunde 10 ja pool. Laupäevane 3 tunnine sõit oli kõikse pikem, pühapäeval sai kergelt 2 tundi veeretud ning nädala sees sai piirdutud kuni pooleteise tunniste otsadega.
Kui nädala sees nägi treeningplaan ette muuhulgas lõike pulsiga umbes 87% maksimumist siis laupäevane pikem trenn nägi ette alguses 15 minutit pulsiga umbes 87% maksimumist ja siis veel 5 minutit pulsiga kuni 95% maksimumist (reaalsuses jäi maks pulsiks umbes 93% maksimumist).

Kui veel nädala sees tundus 15 minutit kusagil 87% pulsiga palju olevat siis laupäeval tuli endalegi ootamatult kergelt see osa. Kuna laupäeval oli vaja 3 lõiku teha, siis alles kolmanda lõigu keskel tekkis tunne, et on raske. Tundub, et trenni tehes läheb olemine paremaks :)

Nood 5 minutilised lõigud olid muidugi omamoodi keerulised. Viimane 5 minutit oli paras kannatamine aga seda mõnusam oli tunne kui asi tehtud.

Pühapäeval nägi plaan ette paari tunnist grupi sõitu aga kuna gruppi polnud võtta kusagilt, siis käisin veeresin üksi. Võtsin asja rahulikult - noh nii nagu grupi sõidu puhul tavaline. Samas oli keha korralikult väsinud eelmise päeva sõidust ja kippus kangeks jääma. Seega lõpuks oli juba ootus suur, millal 2 tundi küll täis saab :). Oma rolli mängis muidugi ka ilm - päike lajatas nii umbes +26 kraadise õhutemperatuuri saatel ilusti lagi pähe.

Nagu öeldud 10 ja pool tundi kogu trenni sai nädala jooksu tehtud. Läbitud sai umbes 280 km-i. Parasjagu ma arvan.

Uus nädal toob natukene pikemad trennid nädala keskele (1:30 - 1:45) ja pisut rohkem lõike. Samas laupäevane trenn tundub tulema pisut lihtsam, kuna tuleb vaid kaks lõiku teha. Samas erinevus on see, et need lõigud tuleb üksteise otsa kõmmutada ja lisaks tuleb 3 minutit kummagi lõigu lõpus veeta pulsiga üle 95% maksimumist. Eks näis, kuidas see õnnestub.

Selle nädala üle elan, siis järgmine nädal tundub tsipa lihtsam olema, millele aga järgneb selgelt raskem ja keerulisem nädal (maasikas on 5 x 5 minutit üle 95% maks pulsist ühe treeningu jooksul). Eks too nädal ole ka treeningplaanis märgitud kui Hard week :).
Igatahes põnev on :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar