pühapäev, 8. märts 2015

Eesti viies*

Möödunud nädala tipphetk oli osalemine veteraanide Eesti meistrivõistlustel. Kuna seal saab alates 35 aastaselt ametlikult peale, siis nagu rusikas silmaauku sobis see :)

Osalesin sel korral 800 meetri jooksus. Võibolla oleks tahtnud ennast isegi lühematel distantsidel proovile panna aga treener arvas, et pole mõtet. Põhjuseks siis sügisel trennis ühes süütus olukorras reielihase ära tõmbamine.

Otseselt ei valmistunud selleks 800 meetri jooksuks. Küll sai kolmapäeval joostud 4x200 võistlus kiirusel - esimene, teine ring 35 sekundiga, siis 34 ja siis 33.
Tolles trennis sai esimene ring natukene kiiremini joostud, teine vastavalt plaanile. Viimane ring tuli lausa 31 sekundit.
Eks tuli viimasel ringil pingutada, kuna Maris Mägi jooksis teisel rajal oma lõike. Tema jooksu tempo oli muidugi natukene kiirem, nii 28 sekundit 200 meetri kohta - enne oma lõikude algust uurisin ta käest, et mis tempos jookseb, et võibolla saab mõne ringi temaga koos teha aga 28 sekundit on praegu ikka natukene liiga palju. Jooksnud ta 30'ga siis isegi oleks võinuks proovida.

Laupäeval siis juba oli võistluse päev.
Kuna sellist distantsi pole varem jooksnud, siis ega osanud väga jooksule ka peale minna, st milline taktika valida jne.
Siiski väike uuring enne võistlust, et paar tüüpi on umbes 2 minutiga jooksma minemas (ise plaanisin 2:20 või natukene kiirem olla), siis loobusin nende sabas jooksmast. Samas kuulsin ka 2:10-2:15 jutte, nii saigi leitud sobiva tempoga jooksja.

Esimene ring 33,6, teine 33,7 - umbes 2,7 sekundit kiiremini kui planeeritud. Kolmandal ringil jõudis see kiire algus ka kohale. Jalad läksid raskeks. Veel suutsin kuidagi kolmandal ja neljandal kohal jooksjal saabas püsida aga viimasel ringil, kui pidanuks kiirendama, polnud enam jõudu.
Hambad ristis vedasin ennast hoopis lõpuni välja.
Lõpp tulemus 2:20.7 ehk siis täpselt see aeg, mida treener arvas, et ma olen suuteline jooksma.

Pärast treeneriga infot jagades mainis ta, et aeglasema alguse puhul võinuksin sekundi või natukene enamgi kiiremini joosta. Ehk siis puhas kogenematus ning oskamatus jõudu jagada ei võimaldanud väga head aega joosta.

Ennast häiris enim see, et viimasel ringil ei jaksanud enam kiirendada aga ju siis jalad olid nii läbi, et polnud midagi enam välja võtta.


Aga igatahes on hammas verel, tahan veel ja kiiremini :)


*Aegade arvestuses viies, vanuse koefitsiendiga läbi arvutades kaheksas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar