teisipäev, 21. september 2010

1:57:13

Täpselt nii palju aega läks maratoni rajal kauem kui oli esialgne plaan.
Kas pettuda?
Kindlasti oli esialgne emotsioon pettumus. Samas vaadates eelmise aasta tulemusi, kus 4 tundi andis koha umbes 1500 kandis ning sel aastal pea 6 tundi andis koha 2000 alguses, siis võib öelda, et eelmise aasta 4 tunni ajaga on sellest aastast võrdeline 5:20 + 10 mintsa. Pealegi selle aasta koht läbi aegade parim, mis rattamaratonil õnnestunud saada.
Seega seatud eesmärgist jäi selle loogika järgi puudu vaid 30 mintsa. Polegi nii hull.

Igatahes võib selle aasta üritustest (suusa ja rattamaraton) põhjal öelda - konkreetset aega sõitma minna ei ole just kõige parem valik :). Pigem tuleb võtta eesmärgiks mingi koht ja seda püüda. Olud on aastate lõikes väga erinevad ja aegade võrdlus siin kohal ei pela koha üldse. Vahest jooks on ainus ala, kus ilmastik ei oma nii olulist rolli lõpp tulemis aga eks sealgi väga palavaga või külma ja tuulisega ole ebameeldivam liigelda.

Ahjaa 4 tunnise ajaga sel aastal oleks olnud koht umbes 400 seas. Enam kui 1000 kohta ajad halvenesid. Enda koha paranduse valguses tuleb jällegi sõiduga ju rahu lolla :)

Kokkuvõtlikult võib öelda, et kuigi midagi toredat võib ju leida pühapäevasest tulemist, siis egas hing rahul ole. Vahest annab selle rahutuse laupäeval Kõrvemaal 18 km-i sõidus välja spurtida.

Kui nüüd laupäeval sõit sõidetud, siis peab hakkama mõtlema, mis edasi teha. Väike paus vist vajalik ja siis peaks hakkama suusamaratoniks valmistuma.

PS! Vaatamata aegade võrdluse mõttetusse, järgmise aasta eesmärk neliküritusel jääb samaks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar