esmaspäev, 7. veebruar 2011

Kahes kohas suusatamas

Vaadates netist kätte saadavat infot leiab sellise huvitava asjaolu, et pühapäeval sai suusatatud pea samal ajal 44 km-i Tamsalu-Neeruti maratonil ja 41,5 km-i Jõulumäel :).
Päris võimekas tundun nende numbrite järgi :)
Tegelikkuses siis kujunes asi selliseks, et Tamsalu maratonile ei jõudnud, kuid egas siis registreeringut raisku saa lasta. Sõber käis suuskamas, sai aja 3:31:06 ehk siis umbes 13 km/h tuli keskmine kiirus.
Ise sai samal ajal sõidetud Pärnu lähedal Jõulumäel klassikalises tehnikas 41,5 km-i, aega kulus 03:08:13, ehk keskmise kiirusega 13,2 km/h. Keskmine pulss tuli 166 SLS, max pulss oli 187 SLS.
Trenni eesmärk oli sõita maha 2/3 Tartu maratoni distantsist ja sellega sain kenasti hakkama. Pulss ja kiirus olid kenasti käsikäes ja sobivad. Natukne saanuks pulssi võibolla allagi poole kui suusk pidanuks paremini. Kuna Jõulumäel olid nädalavahetusel mingid suured võistlused, siis terviserada tundus, et oli hooldatud kas reede õhtul või laupäeva päeval igatahes oli see osaliselt päris jääs ja tõusudest ülesse minek röövis kõvasti energiat.
Õnneks kõik tõusud sellised jäised ei olnud ja oli ka lumiseid tõuse, kus suusk pidas väga hästi ja oli kohe mõnus vahelduvtõukega üles rühkida.

Algselt sai tehtud kaks sellist poolikut ringi, kokku tuli 15,84 km-i, tänu võistlustele ei pääsenud staadionilt läbi. Pärast seda aga tegin kaks 10 km-ist ringi ja ühe 5 km-ise ringi. Esimene 10 km-i sai päris tempokalt sõidetud, endalegi ootamatult kuidagi. Keskmine kiirus tuli sellel 10 km-i ringil 14,1 km/h ja keskmine pulss oli 171 SLS. Täitsa hea kiirus ja pulss pole ka väga hull.

Laupäeval käisin hommikul Pirital suuskamas, tegin rahulikult 28,8 km, aega kulus 2:14:28, keskmine kiirus oli 12,8 km/h ja keskmine pulss 149 SLS. Sääl alguses suusk ei pidanud aga mida aeg edasi seda paremini hakkas suusk pidama. Lõpus oli juba päris mõnus sõita. Egas selle trenni kohta muud polegi lisada kui et hea kerge trenn.


Nädala kokkuvõttes sai suusatatud 114 km-i, aega kulutasin selleks 8:52:28. Lisaks siis 1:25:51 jõusaalis sõudeergol ja Wattbikel. Hea nädal oli, nädala keskel 2 trennivaba päeva ei lasknud väsimusel tekkida, mis tõttu oli kohe mõnus treenida.


Kaal näitas täna hommikul 75,6 kg, mis on 0,6 kg vähem kui nädal tagasi. Üldiselt olen nüüd jõudnud sellesse numbrisse, kust nö läbi vajuda pole plaanis. Eks varsti maraton läbi ja siis plaanis paar nädalat vähe laiselda, eks näis palju siis number uuesti tõuseb.

Selle nädala plaanis on täna kerge tunnike suuska, homme vast nii paar tundi kergelt, neljapäeval vist lähen üle mitme nädala jälle Ventisse (aga võibolla ka hoopis suusklen tunni, mõtlen) ja siis laupäeval Alutaguse maraton. Kahele planeeritud maratonile pole kohale jõudnud aga seekord ei tohiks probleeme tekkida. Pühapäeval teeb veel ühe suusaotsa, kui pika sõltub paljuski sellest, mis tunne hommikul on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar