esmaspäev, 19. detsember 2011

Aeg eputada :)

Pärast mõne nädala tagust trenni, mil olemasolevad räbalad, mida tossudeks kutsutakse, veel enam katki läksid otsustasin, et aitab - mina pean endale uued tossud saama :)
Samas oli mul kindel plaan, et ilma nö jalgu testimata uusi jalavarje ei soeta. Pärast klapitamisi sain tänaseks aja Jooksueksperti.

Sinna minnes oli mul kindel plaan - lahkun sealt jalavarjudega, millega kannatab tänaste ilmadega joosta. Etteruttavalt võib öelda, et plaan õnnestus :).

Test ise oli lihtne, alguses näitasin suures häbis vanu jalavarje ja siis palja jalu lindile, et mõned jooksu sammud teha. Nii jalavarjude kontroll, kui lindil jooks näitasid, et jooksutehnika on mul päris hea - ilusti päkale ja siis kannale. Samas toss reetis, et kui jalg väsib, siis kipub samm rohkem üle kanna liikuma.
Aga selle kõige tulemusena jõudsime selleni, et kui tahta jalg laisaks teha, tuleks võtta kõrgema kannaosaga jalats, kui aga soovida pigem treenida jalga õigesti jooksma, siis tuleks võtta madalama kannaga suss.

Alguses proovisin ühte Salomoni jalatsit, mis muidu polnudki kõikse halvem aga kannast loksus. Otsustasime kõrvale panna. Seejärel läksid jalga ühed Asics'd, need olid oluliselt paremad ja nendega sai ka lindil väike jooks tehtud. Üldiselt arvasin, et nendega lahkungi aga siis toodi proovida Saucony ProGrid Peregrine. Erinevus Asicsist oli madalam kanna osa ja vot see jalats sobis hästi. Kui Asicsil jäi joostes kuidagi kand segama, läks vastu maad varem kui seda ootasin, siis Saucony'l seda muret polnud. Igatahes sealt ma nendega ära tulin:

Homme õhtul plaan joosta ja siis proovin need jalatsid ära :)

Trennidest niipalju, et pühapäeval tegin pikema jooksuotsa - 1:42, sellest 5 minutit üle anaeroobse tsooni, umbes-täpselt trenni keskel. Kokku sai läbitud 14,8 km-i, kiirusega 6:54 min/km, pulsiga 144/185.
Täna oli kivipall, kestvus 1:14, pulss 144/183.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar