laupäev, 10. detsember 2011

Pettumus

Eile potsatas Sparta Spordiklubist e-maili postkasti kiri, mis muuhulgas sisaldas järgnevat infot:
Laupäevane treening toimub nii nagu kord ja kohus keppidega imitatsioon Spartast kell 10.00
Kohal treenerid Raul Olle ja Kristel Laurson


Lugedes sealt, et trenni tuleb läbiviima Eesti Suusakoondise peatreeneri kohusetäitja isiklikult, tegi meele ikka väga heaks ja selline kerge ootusärevus oli ka sees.
Pettumus aga oli suur (kunstiline liialdus :)) kui lõpuks selgus, et Kristel Laurson viib üksi trenni läbi.

Trenn oli äge, tavapärase tuima mägede võtmise asemel toimus orienteerumine, kus siis mägesid sai võetud ikka suusatamist imiteerides aga muul ajal joostes. Olgu öeldud, et treener on ka äge :) aga ikkagi oleks soovinud näha, mida Olle räägib ja värki - koondises ka niru seis, et noh äkki oleks jala ukse vahele saanud :)

Trenni kestvuseks tuli lõpuks 3:06, läbitud sai umbes 22,5 km-i, keskmine pulss 163. Enesetunne üldiselt hea aga üllatav oli, et umbes 3 tunni möödudes tagasi spordikluppi joostes tõmbas mõlemad sääremarjad pingesse ja hakkas krampi vedama. Tõmbasin hetkeks hoo maha, raputasin natukene jalgu ja siis kannatas ilusti lõpuni joosta. Ei tea, millest selline asi äkki juhtus.
Üks link kah, peaks olema näha info trenni kohta: https://www.polarpersonaltrainer.com/

Ühe trenni kajastus puudu ka siit.
Nimelt neljapäeval sai käidud IntervallVenttis. Trenn kestis 56 minutit, keskmine pulss tuli 154. Enesetundel polnd vigagi aga õlad väsisid väga kergelt ära. Üldiselt süüdistan selles puudunud soojendust.
Omapärane oli see, et makil oli mingi viga ja trenn toimus ilma muusikata. Üldiselt ju pole eriti vahet on muusika või mitte aga tegelikult ikka häiris kergelt. Kuigi harjutused ei muusika rütmi, siis mingi rütmi see muusika siiski annab ja teeb harjutuste sooritamise lihtsamaks või vähemalt aeg kulub kiiremini.

Samuti tahtsin jagada infot ühe uue turule tuleva pulsikella kohta. Tundub, et tehnika arenedes leitakse järjest ja järjest enam huvitavaid lahendusi, mis teevad treenimise mõnes mõttes ka huvitavamaks. Samas tuleb muidugi mainida, et eks kõik need imevidinad võivad ka treeningutelt tähelepanu ära võtma.
Aga seda kella viitan kahel põhjusel - olemasoleva Polari kasuks otsustasin, kuna seal saab väga lihtsalt arvutis järgnevaks trenniks plaan koostada ja see pärast kella laadida ning siis pole vaja meeles pidada, mida millal soovisid teha. Nüüd tundub, et tuleb sama funktsioon ka Garminile.
Teine asi mis mul Garmini puhul meeldib on see, et kui sa lähed kas seatud pulsitsoonist välja või midagi muud olulist toimub, siis see väriseb su käe peal. Polar seda ei tee, ta vaid annab piiksuga märku muutusest.
Kes tegeleb aktiivselt ujumisega ja seda eelkõige väljas, sellele kindlasti võib meeldida uue kella puhul teekonna mõõtmise funktsioon. Ise sellest hetkel puudust küll ei tunne :)
Link ülevaatele - http://www.dcrainmaker.com/2011/10/garmin-forerunner-910xt-in-depth-review.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar