kolmapäev, 30. jaanuar 2013

Suusatamine

Pole mõnda aega midagi kirjutanud aga noh pole nagu ka millestki teatada.
Käin aga vaikselt trennis, suusatan ja ootan tulevasi võistlusi. Vahest üks asi küll - Tamsalu-Neeruti maraton jääb sõitmata. Üheks põhjuseks transpordi puudus (Pärnust oleks vaja kohale saada) aga teiseks ka teadmine, et lumeolud pole kiita ja kuna tegemist oleks mu jaoks ikkagi meelelahutusega, mitte võistlusega, siis ei ole seda hasarti, et sinna kohale minna.

Plaan on selle asemel hoopis pühapäeval Jõulumäele minna, sõita nii tervise rada kui ka võistlusradu - koormust peaks jaguma ja vaheldus kah Pirita rajale.

Praegu ongi sellised plaanid, et eelmisel nädalal sai nädalalõpus tehtud kaks 3 tunnist suusa otsa, sel nädalal 2 ja 3 tunnine ots kavas ja siis edasi juba lühemad jupid, kiirendused sisse ja puhkus ning ootus. Alutagusel on kavas kontrollida, kuda minek on ja siis ongi juba Tartu Maraton käes.

Eelmisel aastal mäletan, et Alutagusel oli olek halb. Jõudu polnud ja üks paras kangutamine. Hiljem analüüsides selgus tõde - polnud tolleks võistluseks korralikult välja puhanud. Kes teab aga eks mingit mõju avaldas see ka Tartu Maratoni tulemusele, sest viimane 20 km-i kui oleks pidanud uhama polnd minust enam uhajat. Päris paljud läksid mööda ja suhteliselt raske oli too lõpp.

Kuna sel aastal on päris head lumeolud olnud siis tekkis mingi hetk huvi, kui palju ma olen suusatanud võrreldes eelmiste aastatega. Korraks käis peast läbi isegi mõte, kas äkki sama palju kui kõigil eelmistel aastatel kokku. Otsisin siis aga info välja:
2009/2010 - 540 km
2010/2011 - 921 km
2011/2012 - 392 km
2012/2013 - 773 km (tänase seisuga)

Esimeses suusad ja esimest korda suuskadel üle, kes teab, mis aja oli 2008 lõpp / 2009 algus. Igatahes siis sai mõned korrad käidud ja neid kordi pigem ei tahaks enam meenutada.
Üllatav, mu enda jaoks, oli 2010/2011 kilomeetrid. Samas tuleb tõdeda, et tol aastal olid head lumeolud (nagu ka sel aastal) ja suusad sai jalga pandud juba detsembri alguses ja ära võetud suhteliselt Märtsi lõpus. Väga pikk hooaeg oli.
2011/2012 olid halvad suusaolud ja esimesed suusa meetrid õnnestus teha vist alles väga 2011 aasta lõpus. Igatahes pärast Tartu maratoni panin suusad voodi alla tagasi.
Sel hooajal sai alustatud suusatamisega siis detsembri keskpaigast ja arvatavasti ootab suuski ees sama saatus, mis aasta tagasi - pärast Tartu maratoni lähevad nad voodi alla. Ära iial ütle iial aga hetkel sellised mõtted.

Selleks korraks kõik :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar