pühapäev, 16. veebruar 2014

Tartu Maraton Tallinna moodi

Nagu eelnevas postituses sai mainitud siis plaan oli täna Tartu Maraton Tallinnas, Pirita rajal, sõita.
Ilmaennustust vaadates oli väike mure, et mis mind ees ootab ja  egas see mure kadunud kuniks rajale jõudsin - veel eile õhtul keegi kurtis, et klassika jälge pole ollagi ja kuna öösel pidi ka selline nulli ümber temperatuur olema, siis pelgasin - äkki polegi jälge sisse veetud.

Meel läks kohe heaks kui nägin, et siiski rada olemas.
Seega korra peast läbi käinud mõte läbida distants uisutehnikas, sai kohe peast visatud.

Algus polnudki väga hull - pidas enam-vähem, lippas ka. Aga mida edasi, seda vesisemaks jälg läks. Sinna hakkas kaduma libisemine.  Lisaks on see Pirta raja lumi selline, mis sööb määret päris muhedalt ehk siis mida edasi, seda vähemaks jäi ka pidamist. Kas siis tingitult nendest või vastupidi, igatahes järjest raskemaks läks. Kusagil 50 km'i läbides käis isegi mõte peast läbi, et aitab küll.

Üritasin seejärel niivõrd-kuivõrd võimalik vahelduvastehnikas sõita ja hakkas kergem. Kliiser oli küll all aga ikkagi jäi seda pidamist järjest ja järjest vähemaks ning egas vahelduvastehnikas tugevalt jalaga lükata saanud eriti korralikult. Kuid eks ole hea ju ka sellistes tingimustes üritada sõitmist :).

Nagu öeldakse - mis ei tapa teeb tugevamaks :), loodetavasti olen siis Vaasal tugev.
Muideks ma pakun huupi, et teibiga oleks olnud päris hea sõita. Kindlasti oleks seda kulunud korralikult aga küll oleks teda jätkunud piisavalt.


Muu nädal oligi paljuski ettevalmistus pühapäevaks. Paar korda jooksu, paar suusatamist.
Laupäeva hommikul suusatamas käies süda tilkus verd :) - no head libitingimused olid siis :). Näiteks kuigi olin laupäeval peal uisusuusaga siis ikkagi võrdleks tänase sõiduga. Tamme laskumine, kus eile libisesin 1 km'i postist mööda, pea väikse künkani. Siis täna tuli viimastel ringidel asuda hoogu lükkama juba laskumisele järgneva kurvi peal.
Kes Pirita rada teab, see vast sai aru, mis raja osi silmas pidasin :)


Loodetavasti kahe nädala pärast istun kusagil mugavas kohas ja joon õlut ning meenutan, mis mõned tunnid varem 90 km'i jooksul läbitud sai :). Aga enne seda peaks veel mõned korrad suusatama minema. Vaatab, mis ilm teeb ja mis peamine - mõned päevad tagasi alguse saanud kurguvalust tuleb lahti saada. Kui täna juba raskemaks läks, siis ikka hakkas häirima küll, et korralikult neelata ei saa ja hingamine tsipa raskendatud.


Lõpuks ka mõned numbrid - läbitud distants 63,31. Aeg 5:28:00. Keskmine pulss 155. 95% ajast aeroobses tsoonis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar