pühapäev, 25. jaanuar 2015

Great Wall Marathon

No nii, mitmel korral on seda juba mainitud, nüüd siis eraldi teema ka - selle hooaja esimese poolaasta peamine eesmärk on Great Wall Marathon ehk maratoni jooks Hiinas, ületades kahel korral Hiina müüri.

Esimene pilt, mis avaneb võistluse kodulehelt räägib 5164 trepi astmest, mida saadab kaugusesse tõusev kivist müür.











Uurides võistluse kohta lisa leiab kiirelt pildi, mis kuvab taamal laiuva müüri ning jooksjad, kes lõpetamas järjekordset treppide kaskaadi. Kes seinast kinni hoides, kes käpuli ronides aga kindlalt edasi finishi poole pürgimas.











Võistlustrass läbib nii suure ajalooga müüri, kui ka väiksemaid Hiina külasid.

















Ettevõte, kes organiseerib sinna võistlusele jõudmise ja seal osalemise (ise endal tuleb jõuda ettenähtud ajaks Pekingisse ja edasine on juba korraldatud, kuni lahkumiseni Hiinast), määratleb võistluse raskusastmeks viie palli süsteemis viis palli.

Internetist leiab erinevaid nimekirju raskemate maratonide kohta. Eks igaüks ole omamoodi tõene ja samal ajal väär ning eks igaüks valib enesele sobiva listi. Mulle meeldis selle veebilehe nimekiri - Top 10Insanely Hard Marathons.
Selle veebilehe ja tolle artikli top 10 lõpetab Great Wall Marathon. Sellele lehel on antud jooksu kohta lisatud muuhulgas järgnevad read:
Great Wall Marathon includes a 9km run that takes all of the runners up, across, and then down the Great Wall of China. The race has been going on for close to a decade. It is said that during this part of the race, each runner has to ascend 5,000 or so steps. Not only are the steps a tough challenge, but sometimes the ascents and descents that the runners have to deal with are quite steep.
If you’ve trained for the full Great Wall Marathon, you complete this course twice- those running half only have to run the Wall once.
Those running the full distance are warned of the ascent around the 21km mark of the race. As crazy as it sounds, those who are trained and fully ready can finish the marathon in 5-6 hours (after 8 hours there is a cut off for those who have not finished).


Raja profiil näeb välja umbes selline:















Infot trassi ja tõusude ning languste kohta leiab ka siit: http://www.mapmyrun.com/cn/bangjun-tianjin-shi/great-wall-marathon-route-2116275

Võistluse kodulehelt leiab muuhulgas ka ühe võistluse läbinu kommentaari - Beautiful, painful, and difficult. The most brutal race I have ever run. Loved it!"


Selline on siis see võistlus, kuhu ma lähen ja milleks ma treenin. 
Üks sõber ütles mõni aeg tagasi, et pärast seda võistlust tunduvad kindlasti ka Xdream'd juba liiga kerged ning see ei paku pinget. Lugedes võistluse kohta järjest enam infot tundub, et tal võib isegi õigus olla :)

Eesmärk - eks peamine eesmärk ole võistlus läbi joosta. Rõhutan just jooksmist, seda nii tõusudel kui laskumistel. Sooviksin läbida distantsi kiiremini kui 4 ja pool tundi, kuid egas ma kindel ole, kas see ka õnnestub. 
Igatahes tundub, et sel korral tuleb üks korralik võistluseelne plaan paika panna ning sellest kindlasti kinni hoida - kui kiiresti, kus joosta, millal süüa, millal juua jne. 


Kui nüüd mõnel lugejal lööb välja eestlaslik ära panemise soov :) või soovib mulle lihtsalt "jalaga tagumikku anda", siis on alati võimalik SIIN anda omapoolne panus, et tõuse ületades teaksin, keda süüdistada ning kelle nimesid kõvahäälselt koos pingutusvaluga kisada :).


Täiendavat infot selle võistluse kohta leiab siit:


Võistluse start on 16. mail kell 7:30 kohaliku aja järgi (1:30 Eesti aja järgi).

Beautiful, painful, and difficult. The most brutal race I have ever run. Loved it!" - See more at: http://great-wall-marathon.com/#sthash.cKMOX2ES.dpuf
Beautiful, painful, and difficult. The most brutal race I have ever run. Loved it!" - See more at: http://great-wall-marathon.com/#sthash.cKMOX2ES.dpuf
Beautiful, painful, and difficult. The most brutal race I have ever run. Loved it!" - See more at: http://great-wall-marathon.com/#sthash.cKMOX2ES.dpuf

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar