reede, 2. jaanuar 2015

Siuh ja läind ta ongi

Läind on siis 2014 ja seega on aeg vaadata tagasi numbritele ja emotsioonidele.

Emotsioonid möödunud aastast
                  
1. 133 kilomeetrit, 6 tundi ja 2200 tõusumeetrit - see oli tipphetk kevadisest Hispaania ranniku külastuselt. Äge paik, äge seltskond ja ägedad rajad rattaga sõitmiseks. Tipphetke läbisin küll kahjuks üksinda aga see oli mälestusväärne. Tulevikus tahaks mõne tõsise mäe ette võtta - 15 või enam kilomeetrit katkematut tõusu, kõlab kenasti.

2. 35 kilomeetrit, 4 tundi, 1100 tõusumeetrit - see on meeldejääv sündmus eelmise aasta suvest ja esmakordselt toimunud Vooremäe 1000+ jooksu ürituselt. On vähe selliseid võistlusi, mille jooksul pean kindlat plaani võistlus katkestada. Sel võistlusel mõtlesin katkestamisele korduvalt, kui oleks vaid teadnud, kuhu suunas seal metsas liikuda, siis oleks ka rajalt maha astunud.
Täna on hea mõelda, et õnneks ei osanud kusagile minna ja sai see katsumus ära tehtud.
See oli muide esimene võistlus, mille järgselt oleksin "pildi taskusse" pannud. Õnneks jäätisekokteil aitas hädast välja.
Kui vähegi võimalik, siis plaanin sel aastal uuesti samale üritusele minna. Soovitan kõigile, kel huvi ennast vähe raskemates tingimustes proovile panna.

3. 2 märts 2014 - esimene suusavõistlus väljaspool Eesti Vabariigi piiri, Vaasaloppet. 90. korda toimunud sõit tundus oma 90 kilomeetriga niivõrd eriline, et sinna kohe pidi pääsema.
Pääs võistlusele sai alguse aasta varem, kus võistlus müüdi välja umbes 15 minutiga, õnnestus olla nende õnnelike seas, kes said õiguse võistlusele minna.
Soovid  olid  muidugi ilusad ja kenad - hing ihkas ikkagi seda palju räägitud medalit aga sel korral jäi medalist puudu umbes paar tundi. Põhjuseid, miks asi nii läks oli palju, kuid kindlasti võib kõik kokku võtta - egas sitast saia tee.
Oskused-oskused-oskused - oskamatus keerulistes oludes õigesti käituda ning nõrk ülakeha, need võiks olla põhilised põhjused, miks sai sel kenal märtsi kuu päeval 8 ja pool tundi suusarajal veedetud.

4. Maratonide saldo jäi sel aastal 2, samas mõlemate maratonide tulemused olid  paremad kui aasta varem. Kahjuks ei saavutanud eelmisel aastal peamist eesmärki maratonide vallas - joosta kiiremini kui 3:15. Ideaal tulemus olnuks alla 3 tunni aeg, kuid see eeldanuks paremat tulemust juba aasta esimeses pooles joostus maratonilt.
Põhjuseid, miks üks või teine jooks läks nagu läks, on varem juba läbi heietatud. Kuid lühidalt võib põhjused välja tuua selliselt, et suve hakul läksin liiga suurt ampsu püüdma ning sügisel jäin energia kriisi. Loodetavasti uus aasta toob selles valguses paremaid tulemusi.


Kindlasti oli veel sündmusi, mis omas hetkes tundusid vägevad ja emotsioon oli laes, kuid kiirel pilgul aastale tagasi vaadates need ei meenu. Ju siis polnud nii tähtsad ja olulised.


Numbrid möödunud aastast (ja võrdlus eelnevate aastatega)

   2014 2013 2012
Aeg (tundides) 446:50 432:03 421:43
Treeninguid (tk) 421 397 320
Distants kokku (km) 4092 6372 5260
Keskmine  treeningu kestvus (tundides) 1:04 1:05 1:19

Vajeldamatult enim tähelepanu sai möödunud aastal jooksmine:
319 treeningkorda, 2813 km'i, 277 tundi.

Rattaga sai sõidetud vaid 711 km'i ning suuskadel suusatatud 560 km'i.
Viimane number on muidugi omas mõttes tähelepanuväärne, kuna viimanesuusasõit sai tehtud Märtsis, seega sai kogu see distants läbitud suures osas kahe esimese kuuga (lund teatavasti väga palju sel ajal maa ei olnud).




Kokkuvõte
Sellised need numbrid ja peamise emotsioonid olidki möödunud aastast.
Uuel aastal uue hooga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar